23.9 C
București
duminică, 4 iunie 2023

Trei nume noi în board-ul Hidrolectrica: un secretar de stat, un avocat care a lucrat pentru Rompetrol și Patriciu și un om de afaceri inginer energetician fost creditor PSD

Publicat pe


Adunarea generală a acționarilor companiei de stat Hidroelectrica, cel mai mare și mai profitabil producător de energie electrică din România, a ales un nou Consiliu de Supraveghere al societății, cu trei membri noi din totalul de 7.

Hidroelectrica este controlată de către Ministerul Energiei, cu 80% din capital, restul acțiunilor fiind în posesia Fondului Proprietatea.

CITEȘTE ȘI FOTO Pași înainte pentru finalizarea investiției din Prelungirea Ghencea

Noul Consiliu de Supraveghere (CS) are mandat de 4 ani.

Numele noi din CS sunt cele ale lui George Niculescu, George Toniuc și Silviu-Răzvan Avram.

ULTIMA ORĂ UE a aprobat, definitiv, interzicerea vânzării de automobile cu motoare pe combustie din 2035 CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ UE a aprobat, definitiv, interzicerea vânzării de automobile cu motoare pe combustie din 2035

George Niculescu este secretar de stat în Ministerul Energiei din 2021, susținut de PNL.

George Toniuc este avocat și lucrează din 2008 la firma de profil Budușan și Asociații. Anterior, în perioada 2003-2008, a fost avocat intern în grupul Rompetrol, postură din care l-a reprezentat inclusiv pe fostul proprietar și președinte Dinu Patriciu, potrivit datelor publice disponibile. 

FOTO Țiriac ridică sute de apartamente unde voia mall CITEȘTE ȘI FOTO Țiriac ridică sute de apartamente unde voia mall

Silviu-Răzvan Avram este asociat și/sau administrator la mai multe firme din vestul țării, relevă datele termene.ro. În perioada 2017-2018, a fost consilier la cabinetul ministrului Economiei, iar anterior – inginer-șef la divizia Servicii Energetice Banat a Electrica SA, conform declarațiilor sale de avere.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, în noiembrie 2020, înaintea alegerilor parlamentare, Avram a împrumutat PSD cu 445.000 lei, termenul de restituire a împrumutului fiind martie 2021.

Țările UE au căzut de acord să fie instalate stații de încărcare la fiecare 60 de km, dar nu se știe cine le va construi CITEȘTE ȘI Țările UE au căzut de acord să fie instalate stații de încărcare la fiecare 60 de km, dar nu se știe cine le va construi

Membrii CS-ului Hidroelectrica cărora li s-au reînnoit mandatele sunt Karoly Borbely, Mihai-Liviu Mihalache, Carmen Radu și Daniel Naftali (din partea Fondului Proprietatea).

Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, a cărei listare la Bursă este așteptată în vara acestui an, a fost numit în urma unei proceduri de selecție derulate cu ajutorul unei firme de recrutare specializate, iar în perioada următoare va avea ca sarcină numirea noului Directorat al companiei de stat.

Suspiciuni de evaziune fiscală uriașă. Societe Generale și alte 4 bănci, percheziționate în Franța CITEȘTE ȘI Suspiciuni de evaziune fiscală uriașă. Societe Generale și alte 4 bănci, percheziționate în Franța

Profitul net al Hidroelectrica a crescut cu aproape o treime anul trecut (cu peste 1 miliard de lei) față de 2021, depășind pragul de 4 miliarde de lei. Veniturile companiei au avansat în 2022 cu peste 40%, la 9,12 miliarde lei, deși volumul vânzărilor de energie electrică a scăzut cu mai mult de 16%, la 14,33 TWh.

Vânzările de energie din producția proprie s-au redus chiar mai mult, cu aproape 20%, la 13,25 TWh. În schimb, anul trecut, Hidroelectrica a reușit să-și vândă energia la un preț mediu de 560 lei/MWh, cu peste 65% mai mare față de cel corespunzător din 2021 (339,2 lei/MWh).Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri