4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

VIDEO Percheziții vizând adolescenți care au în vândut și consumat droguri în Capitală și pe litoral. Acțiunea are legătură cu Vlad Pascu, tânărul drogat care a ucis două persoane la 2 Mai

Publicat pe


Unsprezezece percheziții au loc în București fiind vizați adolescenți proveniți din familii cu posibilități materiale, care au în vândut și consumat droguri în Capitală, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.

Acțiunile sunt derulate în două cauze penale în care sunt cercetate infracțiuni de trafic ilicit de droguri, punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri, precum și infracțiuni contra înfăptuirii justiției. Cei vizați au legătură cu Vlad Pascu, cel care, aflat sub influența drogurilor, a intrat cu mașina într-un grup de tineri la 2 Mai, ucigând doi dintre ei și rănind alți trei, afirmă surse apropiate anchetei.

CITEȘTE ȘI ANPC explică: Când aveti dreptul să primiți compensații pentru curse avion. Condiții de îndeplinit

Surse apropiate anchetei afirmă că în una dintre cauze sunt implicați apropiați de-ai lui Vlad Pascu cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, care ar fi fost cazați în aceeași unitate de cazare, existând probabilitatea să fi consumat împreună substanțe stupefiante înaintea accidentului. De asemenea, este implicat și distribuitorul lor, scrie News.ro.

Într-o a doua cauză, este vizată mama lui Vlad Pascu, acuzațiile în acest caz fiind de săvârșirea de infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precizează sursele citate, potrivit cărora aceasta ar fi încercat să șantajeze martori din cauza privind drogurile în care e implicat fiuil său.

”Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare,  mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri. În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect”, precizează instituția.

Față de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri.

”La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc”, notează DIICOT.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri