28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

VIDEO România dublează tranzitul cerealelor ucrainene

Publicat pe


Ministrul Transporturilor și al Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat că în perioada următoare vor fi luate măsuri pentru a fi crescută capacitatea de tranzit prin România a cerealelor ucrainene de la 2 la 4 milioane de tone în fiecare lună.

Declarația ministrului Transporturilor a fost făcută în urma unor discuții cu înalți reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii, ai Uniunii Europene, Republicii Moldova și României despre rutele alternative pentru transportul cerealelor din Ucraina, arată Agerpres.

CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Damen contrazice Guvernul: Ne retragem de la Mangalia. Nu ne-a contactat nimeni pentru discuții

„Am căzut de acord că trebuie accelerate exporturile de cereale ucrainiene în contextul atacurilor pe care dumneavoastră le știți din ultimele săptămâni asupra porturilor ucrainene de la Reni și Ismail. În cadrul acestor întâlniri, am subliniat importanța rutelor de transport românești terestre, pe cale ferată, dar și navale pentru menținerea unui flux continuu pentru exporturile și importurile din Ucraina. Din perspectiva transportului pe Dunăre, Canalul Sulina este singura cale navigabilă viabilă pentru aceste transporturi și de aceea este important să optimizăm capacitatea acestei rute. A fost o întâlnire extrem de bună, fructuoasă, care ne va duce prin măsurile pe care le vom lua la creșterea capacității de tranzit a cerealelor care provin din Ucraina, prin România, astfel încât de la peste 2 milioane de tone cât avem acum lunar să ajungem la ținta pe care ne-am propus-o în perioada următoare și anume de aproape 4 milioane de tone”, a detaliat ministrul Sorin Grindeanu.Sursa: www.profit.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri