16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Ediție inaugurală. Noapte de vizitat Muzeele, la Sate

Publicat pePeste o sută de obiective, evenimente culturale şi programe educative organizate în spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu s-au înscris la prima ediție a Nopții Muzelor la Sate. Deschise în noaptea de 2, noaptea Muzeelor ajunge și în mediul rural.

E ziua când turiștii pot să viziteze muzee, biserici fortificate, ateliere de artă tradițională, monumente paleo-creștine și multe alte obiective interesante. Județul Brașov propune cele mai multe locații și cele mai diverse,  12 muzee, aproape toate din Țara Făgărașului, dar și Serviciul de pompieri din Cobor își deschid porțile, potrivit Tvr.

La Muzeul de Pânze și Povești din Mândra vor fi tururi ghidate, șezători cu povești și dantele, vizionări de filme documentare și ateliere pentru copii. La Fierăria lui Lazăr din satul Șona e pregătită o expoziție de desene realizate de copiii satului. Iar la Cincșor, la Biserica Culturală va fi program special.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri