15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic | Bănescu (BOR): Istoria umanității e plină de semnele date de Dumnezeu / Omul de azi e un om cu un grad de insensibilitate crescut la lucrurile cu adevărat importante (VIDEO)

Publicat peAlina Bădic și invitatul ei, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), au vorbit, în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade”, despre spiritualitate, relația cu Dumnezeu și atracția omului pentru taină, mister și spiritual.

Bănescu: Cei care văd în spiritualitate o poveste de adormit copiii sunt ei înșiși adormiți

Întrebat despre oamenii care văd în spiritualitate o poveste de adormit copiii și despre ce ar trebui făcut pentru ca spiritualitatea să-și reintre în drepturi, Vasile Bănescu a răspuns: „Acești oameni sunt ei înșiși adormiți, dar nu-și dau seama. A ignora tot ce reprezintă viață spirituală, cultură, religie, social-politic, tot ce are legătură cu viața cetății, cu principiile, cu adevărul…. Vrem nu vrem, trebuie să dăm nas în nas cu adevărul, iar grecii au un termen foarte interesant pentru adevăr aletheea, care înseamnă și neuitare”.

Bănescu: Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri, Dumnezeu s-a manifestat în timp

„Așadar, adevărul nu poate fi uitat. Vrem nu vrem, cum spuneți dvs, dăm cu capul de el, ideal e să nu dăm cu capul de el și să avem o revelație tardivă, ci să-l căutăm, să ne deschidem pentru a-l primi și, slavă Domnului, Dumnezeu nu ne-a lăsat singuri, Dumnezeu s-a manifestat în timp, în istorie. Ca orice tatăl, Își caută copilul, ca orice tată, Își caută copilul, e un tată responsabil, nu doar iubitor și dă semne de viață, iar istoria umanității e plină de semnele de viață date de Dumnezeu.

Unii, însă, nu le văd sau aleg să nu le vadă din cauza unor prejudecăți. Sunt oameni care, temporar cel puțin, trăiesc în nefericirea unui gol lăuntric, dar caută ceva. Ei nu sunt oameni care să rămână placizi, pentru că ființa umană, cât trăiește, simte nevoia să caute ceva cu adevărat fascinant”, a continuat acesta.

Bănescu: Omul de azi e un om cu un grad de insensibilitate crescut la lucrurile cu adevărat importante

„De asta taina, misterul atrage, pentru că vorbește despre ceva dincolo de noi.

Omul de azi e un om cu un grad de insensibilitate crescut la lucrurile cu adevărat importante, omul e interesat foarte restructiv doar de câteva lucruri, de ce poate palpa, uitând că adevăratul om cu viață spirituală e cel care palpează taina, misterul, e interesat de el.

Asta dă valoare vieții noastre, gradul nostru de interes pentru taină, spiritual, pentru ceea ce, apropiindu-ne de el, ne onorează, ne îmbogățeste, ne verticalizează, ne face mai frumoși moral”, a mai afirmat Vasile Bănescu.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri