20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Efectele pe care le va avea blocarea gazoductului Nord Stream 2, cel mai puternic răspuns al Occidentului pentru Vladimir Putin

Publicat pe


Conducta Nord Stream 2, de 1.230 de kilometri trebuia să transporte cantități uriașe de gaze naturale direct din Rusia către Europa prin Germania și, deși este finalizată de mai bine de cinci luni, nu s-au făcut deloc livrări de gaze până în prezent.

Ce efecte va avea blocarea gazoductului Nord Stream 2, cel mai puternic răspuns al Occidentului pentru Vladimir Putin

Proiectul i-a divizat de ani de zile pe politicieni, analiști și europeni. Mai mult, gazoductul de 11 miliarde de dolari a fost afectat de întârzieri, sancțiuni anterioare ale americanilor și de criticile legate de impactul pe care îl are în criza climatică.

Anunțul cancelarului german Olaf Scholz a fost cel mai puternic răspuns concret de până acum din partea Occidentului la acțiunea militară a Rusiei în estul Ucrainei, relatează CNN într-o analiză. Dar pune Europa într-o poziție inconfortabilă, Rusia ar putea pur și simplu să închidă celelalte robinete de gaz care alimentează cea mai mare parte a continentului și să lase milioane de oameni în întuneric și frig.

Citește mai multe informații despre acest subiect pe observatornews.ro.

A cumpărat o casă și a găsit o ușă secretă, pe care fostul proprietar a blocat-o cu bucăți de beton. Ce se afla dincolo …Sursa: a1.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri