16.8 C
București
duminică, 1 octombrie 2023

Elena din Iași a muncit 20 de ani în Spania pentru a construi o CASĂ în România. Ce a descoperit când s-a întors în țară

Publicat pe



O ieșeancă de 64 de ani trăiește de ceva vreme un adevărat coșmar. După ce a muncit 20 de ani în Spania ca să-și strângă bani pentru a construi o casă în România, femeia a ajuns într-o situație extrem de dificilă la revenirea în țară.

Ea și-a pierdut casa în care a investit ani de muncă și economii, iar acum este disperată fiindcă nimeni nu o ajută.

„Eram împreună cu un bărbat, dar necăsătoriți”

Sunt deja 20 de ani de când Elena a decis să plece la muncă în străinătate, având un singur gând – să strângă bani pentru a-și construi o casă pe terenul primit cadou de la o rudă a concubinului ei de la acea vreme.

Terenul se află în satul Bosia, comuna ieșeană Ungheni, scrie bzi.ro.

Eu am plecat în anul 2003, în Spania, eram împreună cu un bărbat, dar nu eram căsătoriți. Am plecat să fac bani pentru că am primit fără acte un teren de la o mătușă de-a lui și voiam să ne facem casa noastră în care să stăm. Mătușa lui ne-a spus că ne dă terenul cadou, care este izlaz, să ne facem casă, dar nu are acte pe el.

Așa am făcut, am plecat la muncă în Spania, iar fostul meu bărbat a luat-o destul de grav pe calea băuturii. Eu îi trimiteam bani pentru a mai face ceva la casă și el bea de toți banii.

Așa că am început să îi trimit bani mamei lui, pe numele Elena Ilie. Am chitanțe tocmai din acei ani și am dovada că i-am trimis bani”, a povestit femeia.

Anii au trecut și, din cauza problemelor cu alcoolul, Elena s-a despărțit de bărbatul cu care trăia. Însă, cei doi s-au înțeles ca el asă rămână în casă până când se întoarce și ea din străinătate, apoi locuința îi va reveni.

Undeva prin anul 2007, parcă, m-am despărțit de el pentru că nu mai suportam faptul că a luat-o pe căi greșite, ale băuturii, dar eu am rămas în continuare în Spania, la muncă, pentru că aveam nevoie de bani, desigur.

Eu i-am spus bărbatului să stea în continuare în casa pe care am ridicat-o, dar în momentul în care o să mă întorc în țară o să facem în așa fel încât să o vindem sau să stăm în ea separat.

A stat în ea timp de ani buni, iar prin anul 2015, dacă nu mă înșel, a murit. În anul 2005 am făcut racordare la curent și pe factură apare numele meu, dar, când eu eram în continuare la muncă, în Spania, fostul meu bărbat, care acum este decedat, a trecut contractul de la curent pe numele tatălui lui”, mai spune Elena.

La scurt timp după decesul fostului concubin, a murita și tatăl acestuia, care devenise proprietarul terenului, făcând parte dintr-un grup de moștenitori alături de frații lui.

Revenită în țară, Elena Dobrică a descoperit că în casa construită cu banii ei stau o femeie și un bărbat, fără acte legale.

Ce s-a întâmplat

Din câte se pare, Elena Ilie, mama fostului concubin, a vândut casa pentru doar 4.000 de euro unor persoane din sat. Dar, înțelegerea s-a făcut…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri