23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Elena Udrea critică statul român după ce Traian Băsescu a rămas fără protecția SPP: „Ce se întâmpla dacă salvarea care l-a luat de la Bruxelles îl ducea la Moscova?”

Publicat peFostul ministru Elena Udrea a sărit în apărarea fostului președinte Traian Băsescu, care și-a pierdut dreptul la protecție din partea SPP și dreptul de a locui într-o locuință RA-APPS după ce Înalta Curte a decis că acesta a fost colaborator al fostei Securități.

Udrea spune că Traian Băsescu nu este „orice fost președinte” și nici „nu a mâncat semințe la Cotroceni”, motiv pentru care, spune ea, decizia privind eliminarea privilegiilor de care se bucură foștii șefi de stat în cazul acestuia este nedreaptă, potrivit Adevărul.

Mai mult, Elena Udrea spune că este anormal ca un fost președinte al României să rămână fără pază și fără protecție.

„Câtă vreme statul ăsta îşi permite riscul să lase un fost preşedinte fără pază, fără protecţie, şi nu orice preşedinte, nu unul care a mâncat seminţe la Cotroceni, ci un fost preşedinte care a discutat cu Joe Biden despre scutul de la Deveselu.

Nu ştiu, mă întreb ce s-ar întâmpla dacă, din greşeală, salvarea care l-a luat pe Traian Băsescu de la Bruxelles îl ducea la Moscova? Ce s-ar fi întâmplat în cazul ăsta, neavând pază, neavând nimic? Deci, mulţi dintre cei care conduc astăzi statul român cred că ar trebui să se gândească de două ori când iau astfel de măsuri, pentru că roata se învârte”, a spus Elena Udrea.

Elena Udrea: Ăsta este nivelul la care este țara

Fostul ministru nu a criticat, însă, decizia Înaltei Curți, care a admis că fostul președinte a colaborat cu Securitatea comunistă.

Cu toate acestea, ea spune că „nivelul statului român de astăzi” este unul foarte scăzut atât timp cât un fost președinte este lăsat „singur, pe drumuri”.

„Că a fost declarat la Înalta Curte este una, legea aceasta care spune că poate fi lăsat fără SPP, fără casă, singur, pe drumuri, ce ne imaginăm? Că vine Traian Băsescu la aeroport şi se urcă în taxi? OK, dar dacă acesta este nivelul statului român de astăzi, încât îşi lasă un fost preşedinte în această stuaţie, ce să spun, ăsta este nivelul la care este ţara”, a mai spus Udrea.

Traian Băsescu rămâne fără vila RAAPPS din Strada Gogol, din București, după ce judecătorii de la instanța supremă au stabilit că fostul președinte al României a colaborat cu Securitatea.

Potrivit unui document RAAPPS, foștii președinți ai României nu mai beneficiază drepturile acordate persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român dacă au avut calitatea de lucrător sau colaborator al Securităţii.

Așadar, în urma deciziei din 23 martie, dată de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), „atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuința în termen de 60 de zile”, de la momentul în care în care a încetat contractul de închiriere a vilei.

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri