21.1 C
București
joi, 21 septembrie 2023

Elevii români, trei medalii de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică. România se află pe locul 2 în clasamentul mondial

Publicat peElevii români au obținut rezultate excelente la Olimpiada Internațională de Informatică. Echipa țării noastre a câștigat trei medalii de argint și una de bronz .

Cu aceste rezultate, România se menține pe locul al doilea în clasamentul mondial ce cuprinde rezultatele din toată istoria olimpiadei.

Rezultatul lotului țării noastre vine în contextul unei ediții care a reunit 351 de concurenți din 90 de țări. 

„Şi anul acesta, echipa României a reuşit un rezultat extraordinar – 3 medalii de argint şi o medalie de bronz au intrat în palmaresul ţării, prin efortul unor tineri excepţionali: Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăştie – medalie de argint; Luca Perju-Verzotti, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, Bucureşti – medalie de argint; Andrei-Robert Ion, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de argint; Alexandru Luchianov, Liceul Internaţional de Informatică, Bucureşti – medalie de bronz”, anunță ministerul Educației. 

 România continuă să se mențină pe locul al doilea „all times” în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei. Sursa: www.stiridecluj.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri