14.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024

Emanoel Derta este noul director al centrului de design de la București. El a lucrat întrecut pentru branduri precum Alfa Romeo și Porche 

Publicat pe


Începând din acest an, Emanoel Derta este noul director al studioului Dacia Design Center din București, potrivit unui anunț al companiei.

Emanoel Derta este absolvent al IED Torino și deținătorul unei diplome în designul auto obținută în anul 2005.   El are o experiență de 23 de ani în designul auto și industrial. De-a lungul timpului, Emanoel Derta a lucrat pentru mărci precum Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Porsche si Lynk&Co.

În anul 2018 a devenit Director de Design al mărcilor Ora si Wey (aparținând grupului Great Wall Motors), iar în anul 2021 a fost numit Vicepreședinte de Design al companiei Xpeng Motors.

Printre proiectele la care a lucrat se numără modelele Fiat 500, Fiat Fiorino, Porsche 911 Speedster Concept, Porsche 991.2 GT3, Ora Good Cat, Tank 300, Tank 400, precum și pentru trei modele ale companiei chineze Xpeng: Xpeng G9, Xpeng G6 si Xpeng X9.Sursa: economedia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri