4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Emanuela Toda, singura elevă din Alba care a luat 10 la Bacalaureat: „Societatea a creat o bulă de stres care pune presiune pe tine la orice pas”

Publicat peEmanuela Toda este absolventă a Colegiului „Avram Iancu” din Câmpeni, un oraș din Munții Apuseni, fiind singura elevă din județul Alba care a obținut nota 10 la Bacalaureat.

Eleva s-a pregătit în toți cei patru ani de liceu și întotdeauna a avut cea mai mare medie din clasa sa, fiind de părere că examenul de Bacalaureat a fost destul de accesibil.

Citește și: Lukas Ambrono, singurul elev din școală cu media 10 la Evaluarea Națională. Părinții sunt extrem de mândri: „Ne-am bucurat enorm”

Emanuela Toda, singura elevă de 10 din Alba

„Examenul de Bacalaureat a fost destul de greu, cel puțin la nivel de idee. În sine, e destul de accesibil, dar societatea a creat în jurul lui o bulă de stres care pune presiune pe tine la fiecare pas. De aceea, emoțiile cele mai mare le-am avut înainte sa primesc subiectele, după fiind doar un alt exercițiu pentru care ma pregătisem deja. Subiectele de anul acesta mi s-au părut accesibile. Au avut și puncte dificile, dar o nota de trecere era ușor de obținut.Ceea ce m-a ajutat cel mai mult a fost faptul ca pe parcursul celor 4 ani de liceu am învățat constant, clasa a 12-a reprezentând doar un an în care am recapitulat ce învățasem deja. Am avut norocul sa am parte de cei mai buni profesori la materiile de bac, profesori care s-au ocupat din timp de noi, ne au ajutat sa înțelegem materia și au avut răbdare cu sufletele noastre de copil. În plus, la română m-a ajutat mult participarea la Olimpiada Națională ‘Lectura ca abilitate de viață’. În cadrul pregătirii mele pentru aceasta mi-am dezvoltat abilitatea de a ma exprima, de a ma juca cu cuvintele, capacitate care mi-a fost de folos la redactarea lucrării de bac. Mai departe as vrea sa merg la UBB la Facultatea de Matematica și Informatica pe secțiunea de Informatică”, 

a declarat Emanuela Toda, pentru ziarulunirea.ro.

Citește și: Cum a reușit Fulgy să ia examenul de Bacalaureat: „Uitați cum am mâna, a trebuit să scriu 9 pagini”

În Alba, rata de promovare la Bacalaureat a fost de 79,1%, peste media națională (72,8%) și mai mare decât cea de anul trecut la nivel județean (76,7%). 1.713 de absolvenți de liceu au reușit să obțină notă de trecere la fiecare probă și minimum media 6, promovând Bacalaureatul. Șapte liceeni nu s-au prezentat la probe, patru elevi au fost eliminați, iar 449 dintre 2.166 candidați au fost respinși.

La trei licee niciun absolvent care a susținut examenul nu a promovat examenul maturității, la Liceul Tehnologic Jidvei toți cei 3 candidați care au dat probele au picat BAC-ul, iar la Liceele Tehnologice de Turism și Alimentație Arieșeni și „Țara Moților” Albac, unicul candidat care a susținut bacalaureatul a fost respins. La Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia un singur candidat, din promoția curentă, a trecut bacalaureatul.

Au avut promovabilitate 100% Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” (115…Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri