26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Emmanuel Macron va discuta și el sâmbătă cu Vladimir Putin. Palatul Elysee: Liderii occidentali și-au reafirmat susținerea pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei

Publicat pePreședintele Franței, Emmanuel Macron, va discuta sâmbătă cu omologul său rus, Vladimir Putin, pe fondul temerilor tot mai mari că Federația Rusă ar putea invada în cele din urmă Ucraina, a anunțat Președinția franceză, potrivit AFP preluată de Barron`s.

Palatul Elysee: Emmanuel Macron va discuta sâmbătă cu Vladimir Putin

Potrivit Președinției franceze, liderii occidentali – inclusiv Macron, liderul american Joe Biden și cancelarul federal german, Olaf Scholz – „și-au reafirmat susținerea pentru suveritatea și integritatea teritorială a Ucrainei” în timpul discuțiilor de criză de vineri.

Surse diplomatice susțin pentru The Guardian că Joe Biden le-ar fi transmis aliaților că SUA crede Vladimir Putin ar fi decis să invadeze Ucraina. Consilierul prezidențial pentru securitate națională, Jake Sullivan, a nuanțat poziția părții americane, explicând că e neclar dacă președintele Federației Ruse a dat într-adevăr ordinul final în acest sens, însă există „o posibilitate remarcabilă” să o facă, având în vedere datele din teren și informațiile colectate de serviciile Statelor Unite.

„Voi spune că felul în care a acumulat forțele și le-a poziționat, alături de alți indicatori pe care i-am adunat prin serviciile de informații, ne arată clar că există o posibilitate remarcabilă ca Rusia să aleagă să acționeze militar și există motive să credem că acest lucru s-ar putea întâmpla într-un interval de timp rezonabil de rapid”, a punctat Jake Sullivan.

În tot acest context, Joe Biden ar urma să discute și el sâmbătă cu Vladimir Putin, susține o sursă citată de CNN.

SUA și-a îndemnat cetățenii să părăsească Ucraina în cel mult 48 de ore.

„Dacă atacul rusesc asupra Ucrainei începe, este probabil să înceapă cu bombardamente aeriene și atacuri cu rachete care ar putea în mod evident să omoare civili indiferent de naționalitatea lor. O invazie subsecventă la sol ar putea în mod evident să implice dezlănțuirea unei forțe masive”, a adăugat Jake Sullivan.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri