29.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Erdogan: Invazia rusă în Ucraina a arătat ‘falimentul’ ONU

Publicat pe”Când o tabără în conflict este unul dintre membrii permanenţi cu drept de veto, capacitatea Consiliului de Securitate (al ONU) de a se impune este nulă: sistemul se declară în faliment”, a spus Erdogan în discursul său de deschidere a Forumului Diplomatic de la Antalya, o reuniune internaţională desfăşurată în acest oraş de pe coasta mediteraneană a Turciei.

”Dat fiind că deciziile Adunării Generale a ONU nu sunt constrângătoare, nu a fost luată nicio măsură pentru a pune capăt luptelor” în Ucraina, a continuat preşedintele turc. El a insistat că, aşa cum încă funcţionează sistemul ONU creat în perioada postbelică, o singură ţară poate contracara voinţa tuturor celorlalte prin dreptul de veto pe care-l au în Consiliul de Securitate SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa şi China.

Turcia, membră a NATO, a ales o poziţie neutră în războiul ruso-ucrainean şi încearcă să acţioneze ca mediator, găzduind joi o întâlnire între miniştrii de externe Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, care s-a încheiat însă fără progrese.

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri