0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Eroare cu repetiție la INML. Trupul unui bărbat a fost încurcat cu cel al unei femei și trimis familiei pentru a fi înhumat. Un caz similar a avut loc și în 2021

Publicat peAngajaţi ai Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) sunt vizați de anchete după ce în vara acestui an au trimis trupul unei femei unei familii care trebuia să înmormânteze un bărbat. Același lucru s-a petrecut și în 2021, când o familie din America a primit trupul unui cetățean francez.

Institutul Național de Medicină Legală din București a descoperit, în luna noiembrie, că în frigiderele instituției se află cadavrul unui bărbat care figura ca ridicat de familie încă din prima săptămână a lunii august.

Eroarea a fost descoperită abia după trei luni, când cadavrul bărbatului despre care se credea că a fost trimis familiei pentru înhumare a fost găsit într-un frigider.

Familia defunctului nu a ştiut acest lucru pentru că i s-a spus că trupul neînsufleţit este în stare avansată de putrefacţie, astfel că rudele nu au deschis sicriul.

„Familia femeii decedate nu a venit de-atunci să o ridice, din acest motiv nu s-a observat că trupul ei lipsește”, explică sursele din INML, potrivit Libertatea.

Șeful INML: „A fost demarată o anchetă”

Directorul INML, George Cristian Curcă, a recunoscut că angajaţii instituţiei au încurcat cele două cadavre, iar la nivelul instituţiei a fost demarată o anchetă.

„Începând de astăzi, la nivelul instituţiei a fost dispusă o cercetare. Vom afla cum s-a petrecut acest lucru, astfel că nu vă pot da acum mai multe informaţii”, a declarat George Cristian Curcă, pentru sursa citată.

El a mai spus că nu face parte din comisia de cercetare, însă, din câte ştie, forul convocat va ajunge la o concluzie marţi, 29 noiembrie, la ora 13.00.

„Este o cercetare la nivelul instituției și apoi, în raport cu lucrurile pe care le aflăm și dacă se constituie faptele, vom înștiința autoritățile”, a spus George Cristian Curcă, după care a confirmat că, de fapt, incidentul este deja anchetat de către procurori.

Conform surselor ziarului, cei anchetați ar fi brancardierii. „Totuși, e de menționat că niciun brancardier nu are dreptul să acționeze singur. E scris în fișa postului. Lucrează împreună cu autopsierii”, spun oamenii din INML.

Un incident similar s-a petrecut și în 2021

Nu e primul incident de acest fel. În 2021, la INML s-a petrecut un caz asemănător. Atunci, o familie din America a primit trupul unui francez mort, l-a incinerat și l-a dus acasă. Atunci, eroarea a fost descoperită mai repede, după nici două săptămâni (7 ianuarie – 20 ianuarie).

„INML «Mina Minovici» București, în a cărui activitate o astfel de disfuncție nu s-a mai produs, cere scuze public familiilor celor decedați pentru problema creată și va întreprinde toate demersurile administrative și procedurale pentru prevenirea pe viitor a unei astfel de situații”, a confirmat atunci eroarea de predare a cadavrelor INML, într-un comunicat de presă.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri