23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Este oficial: Parlamentul ucrainean a votat instituirea stării de urgență în toată țara

Publicat peParlamentul ucrainean a adoptat miercuri seara cu o majoritate de voturi instituirea stării de urgență la nivel naţional în faţa ameninţării unei invazii ruse, relatează AFP.

Un total de 335 de deputaţi au votat pentru această măsură propusă de preşedintele Volodimir Zelenski şi susţinută în cursul zilei de către Consiliul Naţional de Securitate, conform agerpres.ro.

Înaltul oficial de securitate al Ucrainei, Oleksiy Danilov, a declarat că Ucraina va impune stare de urgență pe întreg teritoriul său, cu excepția regiunilor Donețk și Lugansk, unde este în vigoare din 2014.

Parlamentul ucrainean a adoptat instituirea stării de urgență pentru 30 de zile așa cum ceruse înaltul oficial Oleksiy Danilov

Danilov a spus că starea de urgență va dura 30 de zile și ar putea fi prelungită cu încă 30 de zile.

Separațiștii pro-ruși controlează părți din Donețk și Lugansk din 2014. Rusia le-a recunoscut luni ,21 februarie, drept state independente și a aprobat folosirea trupelor sale în străinătate.

Danilov a mai spus că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, nu a discutat despre dezvoltarea armelor nucleare, ceea ce Vladimir Putin a spus că reprezintă o amenințare strategică pentru Rusia.

Consiliul Național pentru Securitate și Apărare din Ucraina a decis instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării pentru o perioadă de 30 de zile. Măsura urmează să fie ratificată de Parlament.

După decizia Consiliului Național pentru Securitate și Apărare, preşedintele țării, Volodimir Zelenski, va emite un decret privind instituirea stării de urgenţă în anumite regiuni. Potrivit legii, documentul  trebuie aprobat de Rada Supremă – parlamentul unicameral ucrainean –  în termen de două zile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri