31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Eugen Tomac: Apar tot mai multe dovezi care demonstrează că Putin a ordonat un adevărat masacru. Sunt probe incontestabile pentru a-l trimite pe criminal în fața unui tribunal internațional

Publicat peEugen Tomac, președintele PMP, a susținut că apar tot mai multe dovezi ce demonstrează că Vladimir Putin a ordonat un masacru în orașul ucrainean Bucha, în ciuda dezmințirilor și propagandei Kremlinului. Putin trebuie trimis în fața unui tribunal internațional, a precizat Tomac.

Tomac, despre atrocitățile comise de armata lui Putin în Ucraina

Liderul PMP a făcut referire la imaginile de satelit și înregistrările video analizate de The New York Times, dovezi ce contrazic teoria Moscovei potrivit căreia masacrul de la Bucha a fost „regizat” de ucraineni după ce soldații ruși s-au retras din oraș.

„Astfel, se demonstrează că apariția persoanele decedate pe străzile din Bucea coincide cu data sosirii trupelor ruse în oraș. Imaginile din stânga ecranului sunt din 1 aprilie, filmate de un localnic după plecarea militarilor trimiși de Putin. Aceasta este dovada că timp de trei săptămâni, corpurile oamenilor omorâți au stat în aceeași poziție, iar teoria lansată de Rusia este o dezinformare marca Kremlin”, a scris Tomac, pe Facebook.

Eugen Tomac a mai precizat că apar tot mai multe dovezi pentru a-l trimite pe Putin în fața unui tribunal internațional: „Apar tot mai multe dovezi care demonstrează că Putin a ordonat un adevărat masacru, iar imaginile cu genocidul din Bucea și nu numai, sunt dovezi incontestabile pentru a-l trimite pe criminal în fața unui tribunal internațional”.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri