17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Eugen Tomac (PMP): Românii din Nordul Bucovinei trebuie sprijiniți cu măsuri concrete în fața amenințărilor staliniste / Propaganda rusă a reușit să manipuleze o parte din societate

Publicat peEugen Tomac, recent reales președinte al PMP, Petru Movilă, președinte executiv al PMP, și Marian Andronache, vicepreședinte al partidului, au avut duminică mai multe întâlniri cu românii din Nordul Bucovinei, cu aleși locali, jurnaliști, profesori, antreprenori.

Eugen Tomac avertizează: Propaganda rusă reușește să manipuleze

În urma discuțiilor, Tomac a ajuns la concluzia că propaganda rusă, care dă vina pe NATO în criza ucraineană, a reușit să manipuleze o parte din societate.

„Toți sunt, în mod firesc, îngrijorați de evoluția situației, fapt care îmi întărește convingerea că trebuie să rămânem solidari cu românii din statul vecin. Minoritatea românească de aici este a doua cea mai numeroasă după cea rusă, respectiv peste jumătate de milion de oameni.

După discuția cu ei, câteva aspecte mi-au atras atenția. Primul este că propaganda rusă a reușit să manipuleze o parte din societate, punând întreaga mobilizare militară de la graniță pe seama NATO. Apoi, majoritatea cetățenilor cred și susțin aproape la unison că intervenția Rusiei asupra Ucrainei nu este reală, deși în ultimele zile situația a devinit tot mai instabilă în est.

Presa, în linii mari, reflectă întregul context destul de reticent, fără a pune accent pe realitatea situației. Cele mai multe opinii insistă pe linia atenuării conflictului”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Eugen Tomac: Românii din Nordul Bucoviei își pun speranța în statul român

Președintele PMP a mai spus că, după discuțiile pe care le-a avut la Mahala, Boian și Cernăuți, a realizat câtă speranță își pun românii de acolo în statul român.

„Avem datoria de a fi alături de românii noștri, de a-i susține în fața acestor amenințări staliniste prin acțiuni concrete pentru elevi, dascăli, antreprenori și nu numai.

În calitate de deputat în Parlamentul European, voi iniția o nouă rezoluție privind situația din Ucraina, cu scopul de a solicita suplimentarea sprijinului financiar necesar programelor destinate tinerilor și copiilor. Avem nevoie de un asemenea mecanism pentru a le oferi mai multe șanse românilor noștri din Nordul Bucovinei”, a mai scris Eugen Tomac, Facebook.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri