21.9 C
București
luni, 4 iulie 2022

Europarlamentarii au evaluat rezultatele Consiliului European de primăvară

Publicat peDezbaterea despre summit este urmată de o rezoluție, care va cere încetarea imediată a invaziei Rusiei, dar și intensificarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Într-o altă dezbatere, eurodeputații au discutat rezultatele summit-ului UE – China, care s-a concentrat asupra poziției Chinei în ceea ce privește invazia Rusiei și viitorul relațiilor bilaterale, în special în ceea ce privește comerțul și securitatea. 

Pe de altă parte, Parlamentul European a discutat cu Consiliul și Comisia despre ce poate face Uniunea Europeană pentru a proteja copiii care fug din calea războiului din Ucraina, în special împotriva traficului și a exploatării.

În urma activării pe data de 3 martie a statutului de protecție temporară pentru refugiați din Ucraina, care le acordă dreptul de ședere temporară și acces la educație și la piața forței de muncă, Comisia și președenția franceză a Consiliului lucrează la un plan în 10 puncte pentru a consolida răspunsul comun la nivel european. 

În cadrul dezbaterilor a fost subliniată importanța protejării copiilor și tinerilor care sosesc din Ucraina împotriva traficului și exploatării și sprijinirii acestora la educație în statele membre.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri