25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Europarlamentarul Dan Nica le-a cerut liderilor europeni să accelereze integrarea europeană a Ucrainei și Republicii Moldova

Publicat peEuroparlamentarul Dan Nica a participat la sesiunea plenară extraordinară a Parlamentului European privind criza umanitară din Ucraina provocată de invazia Federației Ruse. Social democratul român a vorbit despre criza din Ucraina.

„Cu toții am văzut cum o agresiune nejustificată a Federației Ruse în Ucraina a produs o catastrofă umanitară de proporții.

Astăzi, mii și zeci de mii de femei, copii, vârstnici încearcă să se salveze, iar punctele de treceri ale frontierelor sunt aglomerate cu acești oameni, care au dreptul la o viață civilizată și au dreptul să supraviețuiască.

Românii s-au mobilizat, Guvernul, autorități locale și mii de români care vin și ajută cu mâncare și adăpost.

A fost ieri în România comisarul european pentru afaceri interne și a văzut ce înseamnă o condiție absolut deplorabilă pe care au trebuit să o îndure acești oameni”, a declarat Dan Nica.

De asemenea, Nica le-a cerut liderilor europeni să accelereze integrarea europeană a Ucrainei și Republicii Moldova.

„Trebuie să luptăm cu toții ca să dăm Ucrainei și Republicii Moldova statutul de țări candidate la UE”, a precizat Dan Nica, potrivit Mediafax. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a semnat luni documentul prin care solicită în mod oficial integrarea în UE a țării pe care o conduce.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri