18 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024

Eurovision 2024 începe marți în Suedia, în umbra războiului din Gaza. Reprezentanta Israelului, sfătuită să nu părăsească hotelul decât pentru spectacole

Publicat pe



Eurovision 2024 începe marți, 7 mai, iar participarea Israelulului la competiția cu o vechime de aproape 70 de ani, care reunește anul acesta 37 de ani și se va încheia cu finala de sâmbătă, 11 mai, a creat o adevărată controversă.

Un locuitor din Malmo, Anders Puschel, a declarat pentru AFP că va participa la un protest care va avea loc pe 9 mai, ziua în care Israelul va intra îm competiție, în a doua semifinală a concursului.

„Cu acest război în curs de desfăşurare, participarea Israelului ar trebui interzisă, aşa cum Rusia a fost dată deoparte”, a declarat Puschel.

În 2022, societățile rusești de radiofuziune au fost excluse din Uniunea Europeană de Radio și televiziune, care supervizează competiția. De la începutul anului și până acum au fost făcute mai multe petiții pentru excluderea Israelului. Chiar dacă Israelul nu este o ţară europeană, i se permite participarea la Eurovision deoarece radiodifuziunea publică din Israel este…



Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri