15.6 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

EXCLUSIV | Avertisment crunt al avocatului Radu Dinulescu: „Am putea să vedem bătrâni și copii morți de frig în Capitală, dacă ELCEN dă faliment”

Publicat peBucureștenii ar putea fi într-un pericol major la iarnă, din cauza datoriei imense pe care Termoenergetica o are către ELCEN, a spus, pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu, fost șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei. Potrivit lui Dinulescu, dacă Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va intra în faliment, CET-urile nu vor mai produce, iar milioane de bucureșteni vor îngheța de frig.

„Este posibil să moară copii și bătrâni de frig”, spune Radu Dinulescu.

Potrivit lui Radu Dinulescu, șeful Termoenergetica ar urma să-și dea demisia (așa cum Gândul a dezvăluit AICI) din cauza situației extrem de grea în care se află compania municipală.

„Motivul pentru care directorul de la Termoenergetica își va da demisia este că această companie este pe butuci și din cauza ei va intra în faliment și ELCEN, așa cum spune și ministrul Energiei, Sebastian Burduja. În aceste condiții, ca să nu-și asume vina, primarul general îl demite pe Claudiu Crețu. Primarul general este cel care, chipurile, a scos din faliment Bucureștiul, dar de fapt nu alocă bugetul necesar către Termoenergetica, pentru ca aceasta să plătească la rândul ei datoriile către ELCEN. Așadar, pentru toate astea, Nicușor Dan îl pune pe directorul general să-și dea demisia, ca țap ispășitor”, a spus, pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu.

„CET-urile bucureștene nu vor mai produce energie termică, iar rezultatul va fi catastrofal”

Fostul șef al Departamentului Juridic din Primăria Capitalei atrage atenția că, la iarnă, bucureștenii vor fi într-un pericol major dacă ELCEN va da faliment.

„Ministrul Sebastian Burduja a cerut clar și răspicat Primăriei Capitalei să plătească datoria de un miliard de lei către ELCEN, altfel ELCEN-ul va intra în faliment. Asta înseamnă că CET-urile bucureștene nu vor mai produce energie termică. Iar rezultatul va fi catastrofal: sunt 1,5 milioane de oameni care depind de încălzirea de la ELCEN, am putea să vedem bătrâni și copii morți de frig în Capitală”, a afirmat Radu Dinulescu.

Electrocentrale Bucureşti se află într-o situaţie de criză fără precedent, iar de la 1 octombrie ar putea avea probleme cu achiziția gazelor naturale, dacă Primăria Capitalei nu găseşte o soluţie rapidă să plătească datoriile Termoenergetica, de aproximativ un miliard de lei, spunea recent, într-un interviu pentru Agerpres, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Sindicaliștii Termoenergetica, apel disperat către Guvern: Alimentarea cu energie termică în București este în pericol din cauza datoriilor

EXCLUSIV | Claudiu Crețu, director Termoenergetica, ar urma să-și dea demisia. „Nu comentez, voi vorbi zilele următoare”

Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri