0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

EXCLUSIV | Familia studentei ucise de iubitul libian nu a primit despăgubiri, nici după 5 ani de la crimă. Cum a fentat instanța fiul fostului consul

Publicat pe


Cazul studentului libian care a comis o dublă crimă în anul 2018 a șocat întreaga țară. Aflat sub influența drogurilor, fiul fostului consul al Libiei la București și-a înjunghiat mortal iubita, apoi i-a omorât pisica. În aceeași seară, libianul și-a ucis și un vecin. Condamnat la închisoare pe viață, studentul nu a plătit niciun euro despăgubiri familiei iubitei sale, din cei 464.000 de euro stabiliți de instanță. Ahmed Othman nu a putut fi executat silit, deoarece nu are bunuri pe numele său, nici măcar în Libia, țara sa natală.

O dramă petrecută în luna februarie a anului 2018 a cutremurat România. Raluca Pătulea, o tânără de 25 de ani, din Bacău, care studia Dreptul în București, a fost ucisă cu sânge rece de iubitul său de origine libiană, Ahmed Othman, care avea pe atunci 24 de ani.

Tragedia s-a întâmplat într-un apartament dintr-un bloc din Titan, unde cei doi iubiți locuiau cu chirie. Ahmed Othman, fiul fostului consul al Libiei la București, era drogat în momentul în care a comis crima.

Totul a plecat de la faptul că acesta tocmai aflase că va fi expulzat în Libia. El locuia ilegal în România de mai bine de șase luni, iar autoritățile i-au pus în vedere că trebuie să părăsească România. În timp ce își făcea bagajele, între el și iubita lui a izbucnit o ceartă, în urma căreia acesta a luat un cuțit și i-a tăiat gâtul fetei. În același acces de furie, libianul a măcelărit și pisica iubitei sale, apoi a plecat din apartament.

Un vecin care i-a ieșit în cale a fost cea de-a doua victimă a criminalului. Enervat că bărbatul de 64 de ani a refuzat să-i dea o țigară, cu același cuțit, libianul și-a înjunghiat și vecinul.

Pentru dubla crimă, el a a fost condamnat pe viață, iar instanța a stabilit că trebuie să-i plătească familiei iubitei sale daune morale și materiale în valoare de 464.000 de euro. La peste cinci ani de când și-au pierdut fiica, părinții fetei încă nu și-a găsit liniștea și e puțin probabil să și-o mai găsească vreodată.

Deși, la vremea când a avut loc crima, cei doi lucrau în Italia, de când și-au înmormântat fata cea mare, au decis să rămână în țară ca să fie mai aproape de ea și să-i poată aprinde o lumânare la mormânt. Soții Pătulea nu au luat niciodată legătura cu părinții criminalului, care nu le-au transmis niciun mesaj de condoleanțe.

”Suntem într-o continuă durere și așa va fi până la moarte”

Mai mult, familia Ralucăi nu a încasat nici măcar un euro din suma uriașă stabilită de instanță drept despăgubiri. Vinovatul nu a acoperit nici cheltuielile de înmormântare și nici familia acestuia nu s-a arătat interesată să contribuie cu vreo sumă, oricât de mică.

Familia vecinului pe care l-a ucis se află în aceeași situație cu cea a Ralucăi. Criminalul ar fi trebuit să îi plătească despăgubiri de 100.000 de euro.

Ahmed Othman nu a…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri