12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

EXCLUSIV Fata lovită de un polițist pe trecerea de pietoni nu poate merge la școală fizic, iar mama ei face apel la ministrul Educației să i se permită să facă școală online. Ce a răspuns Ministerul Educației

Publicat pe


După aproape două luni în care a avut piciorul în ghips, Marina merge acum în cârje și face recuperare, dar nu poate învăța la școală pentru că nu se poate descurca singură în clasă, spune mama ei într-un scurt interviu pentru Edupedu.ro. Nici online nu poate face ore alături de colegii ei, pentru că după ridicarea stării de alertă, doar elevii cu anumite afecțiuni, majoritatea cronice, care sunt supuși riscului de Covid19, mai pot învăța în sistem hibrid până la finalul anului școlar 2021-2022, potrivit unui ordin de ministru recent. Mama fetei face apel la ministrul Educației ca fiica ei să poată învăța online.

Pe 13 ianuarie 2022 un polițist a accidentat două eleve de 11 ani, Marina și Raisa, care treceau strada regulamentar, pe trecerea de pietoni. Raisa a murit pe loc, Marina a ajuns la spital cu fractură de gambă și contuzie abdominală. În autospeciala de Poliție se afla un singur poliţist, care, potrivit procurorilor, nu se afla în misiune şi avea pornite doar semnalele luminoase, nu şi pe cele acustice. Procurorii au stabilit că maşina circula cu viteză peste limita legală. Poliţistul care a provocat accidentul a fost plasat sub control judiciar.

Mama fetei a făcut un apel pentru a i se permite fetei școala online, mai întâi pe grupurile de părinți de pe rețelele de socializare. Contactată de Edupedu.ro, aceasta a spus că Marina nu se poate întoarce, încă, la școală, dar că dacă ar face ore alături de colegii ei și de profesorii ei ar ajuta-o foarte mult în recuperare.

“Face kinetoterapie pentru a învăța să meargă din nou. Mușchiul este atrofiat pentru că a stat în pat atâta timp. A stat o lună cu tot piciorul în ghips, apoi încă 3 săptămâni de la genunchi. Merge în cârje pentru că nu are voie să calce pe picior. Medicul nu i-a dat o perspectivă când va putea reveni  la școală, dar ne-a spus că nu își va reveni complet nici în următoarea lună. Piciorul i-a fost scos din ghips acum 2 săptămâni, i-au scos broșele metalice, dar e cale lunga de recuperare. Nu face școală de 2 luni” , a povestit mama fetei.

 Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri