28.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

EXCLUSIV| Țara care se opune aderării la Schengen are breșe de securitate. Cum a fost prins românul care a păcălit controalele pe Aeroportul din Viena

Publicat peAustria este singura țară din Uniunea Europeană care se mai opune aderării României la Schengen, invocând că granițele externe ale UE nu sunt încă bine securizate și că trebuie să fie întărit sistemul de securitate la frontierele statelor care nu sunt în spațiul de liberă circulație. Un incident recent petrecut pe Aeroportul din Viena și dezvăluit chiar de presa austriacă a arătat însă că pot exista breșe de securitate și la unul dintre punctele de intrare și ieșire din Austria. Un bărbat care nu avea bilet a reușit să treacă de toate controalele de securitate de pe Aeroportul din Viena și să urce într-un avion care urma să plece spre București. 

  • Pasagerul, despre care s-a aflat ulterior că este român, nu doar că intenționa să călătorească fără bilet, dar a amenințat și siguranța zborului spre București.
  • Intrusul a fost descoperit abia când un alt pasager, care avea rezervat locul pe care se așezase românul, a cerut ajutorul echipajului de bord.
  • Compania aeriană desfășoară o anchetă care să clarifice circumstanțele în care bărbatul a reușit să fenteze toate controalele și să urce în avionul spre București.

Incidentul s-a petrecut în seara de 25 iulie, la bordul unei aeronave Austrian Airlines, care trebuia să efectueze o cursă Viena – București.

Avionul urma să decoleze de pe Aeroportul Internațional din Viena, dar incidentul a dus la anularea cursei. Presa internațională a notat că zborul a fost anulat deoarece echipajul a identificat un pasager român, în vârstă de 35 de ani, care călătorea clandestin.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile din Viena, procedura în astfel de situații impune anularea zborului.

Ce s-a întâmplat în avion când echipajul a aflat că este un pasager clandestin

În avionul în care s-a urcat bărbatul fără bilet se afla și cunoscutul solist de operă Theodore Coresi, care este stabilit în capitala Austriei de foarte mulți ani și se întorcea în țară ca să-și viziteze familia.

Baritonul a povestit pentru Gândul ce s-a întâmplat, de fapt, în acea seară, în cursa OS 785 Viena – București.

Prezența clandestină a românului în avion nu a fost semnalată de echipajul de la bord, ci de un alt pasager. Când a ajuns la locul pe care-l rezervase, acesta a constat cu uimire că era ocupat de un alt pasager și a cerut ajutorul echipajului de bord.

Scandalul a început în momentul în care o stewardesă i-a cerut românului care se instalase pe scaun în locul pasagerului de drept să îi arate biletul de avion.

Am urcat cu toții în avion, era plin. La scurt timp după ce ne-am așezat pe scaune, l-am auzit pe un tânăr de vreo 30 și ceva de ani că începe să țipe. A venit cineva care avea același loc cu el, iar atunci o stewardesă l-a întrebat unde îi este biletul. Vorbea o italiană foarte proastă și spunea: «O să vedeți că o să-mi dați mie banii». Nu m-am gândit…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri