5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

Expert în război, despre înfrângerea Rusiei în Ucraina: „Veți vedea o schimbare a puterii la Moscova și o înțelegere care implică predarea Crimeii”

Publicat peMarti, 04 Octombrie 2022, ora 17:56

1216 citiri

Evenimentele în desfășurare de pe frontul ucrainean indică o prăbușire a frontului rusesc în nordul regiunii Herson, fapt întâmplat începând cu dimineața zilei de 4 octombrie.

„Invadatorii ruși se retrag haotic și abandonează nordul regiunii Herson. Soldații ucraineni îi urmăresc până la Beryslav. Davydiv Brid, Velyka Oleksandrivka, Starosillya și alte așezări au fost eliberate”, arată o informație confirmată publicată pe Twitter în jurul orei 15.00.

Este vorba despre flancul estic al fluviului Nipru, iar armata ucraineană înaintează cu repeziciune spre orașul Herson. Rușii se retrag în dezordine, încercând să evite o încercuire și să stabilească, în același timp, o nouă linie de apărare.

Evenimentele petrecute marți, 4 octombrie, fac parte din scenariul prezentat cu o zi mai devreme de Mike Martin, profesor în Studii de Război la King’s College din Londra și fost ofițer în armata britanică.

Reputat analist în strategii militare, Martin a anticipat o mișcare de străpungere în adâncime a frontului rusesc pe două linii vitale, una în est (acolo unde armata ucraineană continuă să înainteze după cucerirea orașului Lyman) și alta în sud (evenimentele în desfășurare astăzi).

„Este o încercuire posibilă prin fixarea trupelor rusești și întreruperea liniilor lor de aprovizionare. Ucraina și-a folosit rezervele strategice pentru a separa forțele armate ruse în două părți care nu se pot consolida reciproc.

Odată obiectivul îndeplinit, veți vedea o prăbușire generală a RuAF (armata rusă), o schimbare a puterii la Moscova și o înțelegere care implică predarea Crimeei. Sau, ucrainenii pur și simplu o vor lua”, spune, printre altele, Mike Martin, într-o postare pe Twitter.

Profesorul spune că un factor decisiv în împlinirea scenariului este „modul în care politica internă rusă absoarbe această înfrângere catastrofală”. Martin sugerează că Putin nu poate depăși șocul pe care informația pierderii războiului o va produce la Moscova.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri