27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Explicația MOL! De ce a fost benzina 11 lei

Publicat peStația de combustibil din Beiuș care a afișat prețul de 11,1 lei/litru, atât la benzină, cât și la motorină, stârnind panică printre șoferi, are propria politică comercială peste care compania nu poate interveni, au anunțat joi reprezentanții MOL.

Prin intermediul unui comunicat de presă, MOL România anunță că se delimitează de orice practică anticoncurențială și de orice informații care ar putea genera panică în rândul populației.

Totodată, reprezentanții companiei explică faptul că nu poate interveni peste strategia economică a stațiilor partenere, precum cea din Beiuș.

„În România, MOL are două modele de operare, stațiile proprii și stațiile MOL Partener, în regim de franciză, care vând carburanți MOL (au statutul de competitori direcți pentru stațiile proprii) și au o politică comercială proprie, în care MOL nu intervine, conform normelor legale în vigoare. Așa se explică situația prețului practicat în stația MOL Partener din Beiuș și care, de altfel, nu a fost una singulară, mai multe stații aparținând și altor companii cu același profil, având o practică asemănătoare. Astfel, rețeaua MOL România nu are control asupra prețurilor practicate de stația din Beiuș sau de ceilalți parteneri-franciză”, au transmis joi, reprezentanții MOL România Petroleum Products SRL.

O fotografie cu o stație partener Mol din Beiuș care a afișat prețul de 11,1 lei/litru la benzină și la motorină, a stârnit panică printre șoferi. Aceștia au luat cu asalt stațiile de carburant din întreaga țară formând cozi uriașe.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri