28.8 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023

Explicațiile președintelui Iohannis, după ce a negat prezența dronelor rusești la noi. „Astăzi avem altă situaţie decât ieri”

Publicat pe


Klaus Iohannis a explicat de ce a afirmat, marți, că nicio dronă rusească nu a pătruns în România, la doar câteva ore după ce tot mai multe dovezi sugerau prăbușirea uneia în apropiere de Tulcea.

”Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii” a zis, miercuri, președintele.

Președintele Iohannis a declarat miercuri, la finalul Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, despre bucăţile de dronă găsite în judeţul Tulcea, că comunicarea a fost făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care au dispus. El a menţionat că ambasadorul României la NATO a fost însărcinat să informeze pe secretarul general şi pe aliaţi, lucru care s-a întâmplat chiar miercuri dimineaţă.

În situaţia în care ne aflăm, de război la graniţa noastră, trebuie să înţelegem că avem o situaţie fluidă, cum spun experţii. Astăzi avem altă situaţie decât ieri, asta este, toată comunicarea noastră a fost făcută cu bună credinţă şi în baza dovezilor de care am dispus noi. Nu putem să facem afirmaţii care angajează statul român în baza unor supoziţii, trebuie să avem dovezi pentru asta”, a spus preşedintele, potrivit news.ro.

„MApN m-a informat şi sunt convins că de bună credinţă că nu există astfel de piese şi asta a fost comunicarea făcută public” a conchis președintele României.

Citește și


angel tilvar

Între timp situaţia s-a schimbat, au apărut astfel de piese, am dispus verificări rapide, profesioniste după care vom face următorii paşi, Între timp am informat aliaţii NATO, ambasadorul nostru de la NATO a fost însărcinat să informeze pe secretarul general, în al doilea rând să informeze aliaţii, lucru care s-a întâmplat chiar în această dimineaţă, când Ambasadorul nostru în cadrul Consiliului Nord- Atlantic i-a informat oficial pe toţi aliaţii despre posibilul incident şi de faptul că au fost găsite rămăşiţe care foarte probabil sunt de dronă”, a completat preşedintele.

Şeful statului a ţinut să precizeze că „aici ne găsim în momentul de faţă”. „În măsura în care cercetările aduc noi dovezi, putem să facem următorii paşi şi să comunicăm, evident, tot ceea ce se găseşte”, a mai spus preşedintele Iohannis.

Articol recomandat de sport.ro


E gata să realizeze transferul carierei, dar nu mai vrea să stea în România: „Mă mut în Anglia, mă duc unde sunt apreciat!”
Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri