1.6 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Facturi la energie: Care va fi noul mod de calcul și ce prevede programul Rabla pentru becuri

Publicat pe


SMURD aniversează 32 de ani: Zeci de mii de vieți salvate sub deviza „cine salvează o viață, salvează o lume întreagă!”

Duminică, 25 septembrie, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare, pe scurt SMURD, împlinește 32 de ani de la înființare, timp în care a devenit sinonim cu salvarea de vieți. Zilnic în luptă cu secundele, pentru redarea şansei la viaţă.

„Astăzi se împlinesc 32 de ani de când am început, cu sprijinul regretatului profesor Mircea Chiorean și a mai multor colegi voluntari, activitatea primei echipe de intervenție SMURD din România, la Târgu Mureș!

Atunci se numea ”echipa SMUR” pentru că activitatea de descarcerare nu există, din lipsa de echipamente și de instruire la nivelul pompierilor militari în domeniul descarcerarii. Abia în 1993 am reușit să obținem, prin donație din partea pompierilor scoțieni, primele echipamente de descarcerare, adăugând un “D”, la propunerea domnului general Ionel Crăciun, comandantul Corpului Pompierilor Militari de atunci, că să se transforme denumirea SMUR în SMURD.


Elit - Gustul Desăvârșit

În 32 de ani, am pornit de la o echipa la peste 400 de echipe de intervenție de prim ajutor calificat și de terapie instensiva mobilă cu medic. De la niciun elicopter la 9 baze de intervenție aeriană de salvare urmând în curând să devină 11, iar evoluția sistemului a fost una fără întrerupere, în ciuda tuturor obstacolelor, aducând continuu valoare adăugată sistemului medical, și celui de protecție civilă, din România.

În 32 de ani, milioane de intervenții, zeci de mii de vieți salvate, uneori chair cu prețul vieții pentru salvatorii SMURD.

Toate cele menționate mai sus s-au întâmplat datorită implicării, a scrificiului și a pasiunii venite din partea miilor de medici, asistenți medicali, pompieri-paramedici, piloți și voluntari, care s-au implicat pe parcursul a 32 de ani, pentru a face din SMURD un serviciu de elită în slujba oamenilor de rând. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și dăruire și va mulțumesc tuturor pentru sprijinul și încrederea acordate acestui serviciu și colegilor care activează în cadrul lui!

Le mulțumesc în mod deosebit Inspectoratului General pentru Situații de urgență, inspectoratelor județene pentru situații de urgență și ISUBIF, Inspectoratului General de Aviație, și nu în ultimul rând, le mulțumesc conducerilor spitalelor în structura cărora funcționează unitățile de primiri urgență care reprezintă o parte componentă și fundamentală a SMURD.La Mulți Ani SMURD! La mulți ani tuturor celor care activează, sau care au activat, în cadrul SMURD!”, a scris șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pe facebook.

Ultimele știri publicate în Ziarul UnireaSursa: ziarulunirea.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri