23.5 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Familia lui Ahmaud Arbery după verdictul instanței: „S-a făcut dreptate pentru Ahmaud!”

Publicat peFamilia lui Ahmaud Arbery a reacționat, în fața tribunalului, față de cei trei bărbați albi găsiți vinovați marți de săvârșirea de crime federale motivate de ură și alte infracțiuni pentru uciderea lui în anul 2020, în Georgia spunând că s-a făcut dreptate.

Un juriu predominant alb a deliberat timp de aproximativ patru ore timp de două zile înainte de a da verdictul împotriva lui Travis McMichael, în vârstă de 36 de ani, a tatălui său, a fostului ofițer de poliție Gregory McMichael, în vârstă de 66 de ani, și a unui vecin, William „Roddie” Bryan, în vârstă de 52 de ani, la Tribunalul Districtual din SUA în Brunswick, Georgia, conform Reuters.

Cei trei bărbați au fost condamnați anul trecut pentru crimă și alte infracțiuni de instanța respectivului stat și condamnați la pedepse pe viață pentru uciderea cu o pușcă a lui Arbery, în vârstă de 25 de ani, un fost star de fotbal de liceu care lucra pentru o companie de spălat camioane și pentru afacerea tatălui său de amenajare a teritoriului.

Travis McMichael, în vârstă de 35 de ani şi autor al împuşcăturilor fatale, împreună cu tatăl său, Gregory McMichael, în vârstă de 66 de ani, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă fără posibilitatea eliberării anticipate.

Vecinul lor, William Bryan, în vârstă de 52 de ani, care a participat la urmărire filmând-o, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, cu posibilitatea de a solicita eliberarea anticipată după 30 de ani de închisoare.

Ahmaud Arbery a ieşit „la jogging şi a ajuns să alerge pentru a-şi salva viaţa”, a spus judecătorul Timothy Walmsley în timp ce pronunţa sentinţa în Brunswick, un oraş de coastă din partea de sud-est a statului Georgia, conform agerpres.ro.

Cei trei bărbaţi au fost condamnaţi pentru omor pe 24 noiembrie, după dezbateri marcate de problema rasismului şi a dreptului la autoapărare.

În faţa judecătorului, familia lui Ahmaud Arbery a cerut vineri dimineaţa „pedeapsa maximă”.

„L-au luat drept ţintă pe fiul meu pentru că nu l-au vrut în cartierul lor”, a spus mama lui Ahmaud Arbery, Wanda Cooper-Jones.

Avocaţii celor trei bărbaţi au pledat pentru ultima oară pentru un act neintenţionat care nu merită închisoarea pe viaţă.

Lui Ahmaud Arbery i s-a făcut dreptate după ce acesta a fost confundat cu un hoț și împușcat de trei bărbați albi

Pe 23 februarie 2020, tânărul de 25 de ani făcea jogging în Brunswick când a fost urmărit de cei trei bărbaţi în maşinile lor. După o altercaţie, Travis McMichael a deschis focul şi l-a ucis pe Ahmaud Arbery, care încerca să-i apuce puşca. El a susţinut că a acţionat în legitimă apărare.

Inculpaţii au susţinut că l-au confundat pe Ahmaud Arbery cu un hoţ, după ce l-au văzut cu câteva zile mai devreme intrând într-o casă în construcţie. De asemenea, au invocat o lege veche a statului Georgia ce permite cetăţenilor obişnuiţi să aresteze un suspect.

În acest stat încă profund marcat de rasism şi segregare, cei trei bărbaţi beneficiaseră de clemenţa serviciilor procurorului local, pentru care Gregory McMichael lucrase mult timp, şi care îi lăsase liberi. A fost nevoie ca înregistrarea video cu moartea tânărului afro-american să fie difuzată în luna mai pentru ca ancheta să fie predată poliţiei de stat şi ca cei trei bărbaţi să fie arestaţi.

Numele lui Ahmaud Arbery a fost scandat în principalele proteste anti-rasiste care au zguduit Statele Unite în vara anului 2020, după moartea lui George Floyd, afro-americanul ucis de un poliţist alb.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!Sursa: romanialibera.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri