2.4 C
București
joi, 2 februarie 2023

Fântâna cu Pești, devenită roz somon, nu e pe placul poporului

Publicat pe


Inaugurarea Fântânii cu Pești din centrul Timișoarei, în varianta sa renovată, revopsită în roz somon, a venit la pachet cu un adevărat festival de comentarii negative. ”Plăcerea” de a anunța finalizarea lucrărilor din partea actualei administrații i-a revenit viceprimarului Ruben Lațcău, așa că pe pagina sa de Facebook, la postarea cu Fântâna curg peste o sută de comentarii, majoritatea negative.

De la foști oficiali, la actuali consilieri locali, până la oameni de rând, opiniile sunt majoritar împotriva formei ciudate pe care Fântâna cu Pești a luat-o în urma unei renovări care s-a născut mai greu decât după o cezariană. Adrian Orza a comparat-o cu ”oalele de sarmale din ceramică, vândute la tarabe”. Un alt fost viceprimar, Dan Diaconu, o compară cu un ”vas de ceramica vândut în târg de comună, sau somon-fume cum a mai fost numit”. Desigur, pe subiect a comentat și fostul primar, care pare a fi mai puțin ”comparativ” cu oalele, dar subliniază că în realitate culoarea folosită este mai urâtă decât în poze. Vă reamintim că proiectul reabilitării a fost pornit în timpul administrației sale, Robu luând chiar decizia de a opri temporar construcția.

Totuși, comentariile publicului larg, plasate la postarea lui Lațcău, sunt cele mai explicite în ceea ce privește opinia (aproape) generală asupra calității și rezultatelor lucrărilor.

”Arată nemaipomenit. Cred că a fost unul dintre cele mai anevoioase proiecte de restaurare din istoria orașului. Nivelul de complexitate este greu de egalat. E complet schimbată fața acestui loc. Nici nu e de mirare că a durat atât restaurarea. În mod normal o lucrare de genul acesta se poate întinde și pe câteva decenii”.

”Eu nu înțeleg ce au avut toți primarii de-a lungul timpului cu fântâna asta. După fiecare renovare arata tot mai urat! Dacă era doar restaurată după proiectul inițial era mai bine”.

”Dacă așa a fost proiectul inițial atunci a fost gândită ca un imens ghiveci pentru Timfloralis… Dacă nu, e doar urâtă… Poate că e oportun să punem panourile alea înapoi…”

”După 3 ani de așteptări ați reușit sa faceți din fântâna cu Pești, sa arate ca un obiect zburător aterizat in mijlocul centrului. O porcărie de culoare (rahat) care nu are nici o legătura cu peisagistica din centru. Cu ce naiba va lăudați nu știu? Cu o oala de lut ?”

„Sub orice critică !!! Niciodată această fântână nu a avut această culoare, făcută în bătaie de joc , vă spun asta deoarece am crescut și trăit cu această fântână!!! RUȘINE !!! ”

„Zici că e făcută din lut. Din păcate, nu se potrivește deloc cu stilul arhitectural din zonă.”

”Arată jalnic din păcate,sper să schimbați culoarea .Alb murdar era culoare în tonalitate cu Opera și centru Așa fântâna urâta nu am mai văzut”.

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri