31 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Fântâni cu apă otrăvită, în regiunea Ternopil, în urma bombardamentelor. Rușii au tras într-un rezervor cu îngrășăminte

Publicat peÎn regiunea Ternopil, ca urmare a unui atac cu rachete, un rezervor cu îngrășăminte lichide de amoniac a fost deteriorat, ca urmare, acestea s-au vărsat în sol și au pătruns în acvifere.

Apă otrăvită în regiunea Ternopil

Un rezervor cu îngrășăminte lichide a fost deteriorat, în urma bombardamentelor, în orașul Ternopil. Substanțele toxice s-au scurs în sol și au pătruns în apă.

Locuitorii regiunii Ternopil nu au acces la apă potabilă. Aceasta fiind contaminată cu amoniu. Apa va fi curățată aproximativ în trei-patru zile.

„Ieri târziu, a avut loc o lovitură cu rachete în regiunea Ternopil. Racheta a vizat una dintre infrastructurile critice. Aceasta a fost doborâtă de Forțele Armate ale Ucrainei și nu a ajuns la țintă. Din exterior, consecințele nu au fost vizibile noaptea.

Ulterior, a fost depistat că  îngrășămintele s-au scurs în sol. Acesta este un război. Au vizat un obiect și au lovit altul”, spune Vladimir Truș, șeful Administrației Regionale de Stat Ternopil,  citat de Unian.

Localnicii nu mai au acces la apă potabilă

Potrivit acestuia, analizele solului și apei, care au fost efectuate marți dimineață și după-amiaza, nu au identificat un exces de amoniac.

„Conținutul de amoniac din apă a crescut dramatic. Prin urmare, le-am recomandat locuitorilor unui anumit teritoriu al regiunii Kremeneț să nu bea apă din fântâni, ci să o folosească numai pentru nevoi tehnice. Pescuitul este interzis”, a spus președintele IVA despre deciziile luate.

Potrivit acestuia,  apa potabilă a fost deja trimisă localnicilor: „Serviciul regional de urgență de stat va asigura și rezervoare cu apă”, a adăugat Truș.

Ternopil, atacat de ruși

Seful Administrației Regionale de Stat Ternopil a anunțat că, în 3-4 zile. apa din fântâni nu va mai reprezenta un pericol pentru oameni și va fi din nou potabilă.

Pentru prima dată de la începutul războiului la scară largă, invadatorii ruși au tras în regiunea Ternopil.

Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri