4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Femeie plimbată între două spitale din localităţi diferite, pentru că medicii au confundat varicela cu pişcăturile de purici

Publicat peO femeie, cafe suferă şi de afecţiuni psihice, a fost plimbată între două spitale din localităţi diferite, după ce medicii au confundat varicela cu pişcăturile de purici. Pacienta a ajuns întâi la spitalul din Horezu, apoi la unul din Râmnicu Vâlcea și înapoi la Horezu, moment în care familia sa a decis să o ia acasă.

Soțul femeii, un bărbat în scaun cu rotile, a chemat salvarea după care a primit un telefon de la spital.

„Să mă duc să o iau înapoi, că e muşcată de purici”, a declarat soţul pacientei.

Şi-a trimis fiica după ea, dar între timp femeia a făcut o criză, așa că a fost redirecţionată la Spitalul din Râmnicu Vâlcea.

„S-a dus acolo. Acolo i-a spus că n-o primeşte, că are varicelă”, mai spune bărbatul.

Directorul unităţii medicale din Horezu a aflat de caz abia când a fost sunat de echipa observatornews.ro, pentru un punct de vedere.

„Nu, nu sunt la curent”, a declarat Constantin Popescu, director spital Horezu, promițând că se va ocupa de caz.

 „Noi o să facem o analiză în consiliul medical vedem exact ce şi cum, eventualele lucruri pot fi analizate şi în consiliul colegiului medicilor dacă într-adevăr este o eroare sau… „, a adăugat Constantin Popescu, director spital Horezu.

Spitalul se scuză şi spune că din lipsă de medici nu poate asigura gărzi pentru toate specialităţile, chiar şi în zi de sărbătoare, și cum pacienta a ajuns la urgenţă într-un astfel de moment, nici laboratorul de analize nu ar fi funţionat după program normal.

Rudele pacientei se tem să facă o reclamaţie oficială

Acum, familia femeii se teme să facă o reclamaţie oficială conducerii spitalului.

„Cui să-i spunem doamnă, că ştiţi cum sunt oamenii, după aia poartă pică şi nu ştii cum rezolvă viaţa, poate mâine-poimâine o să se ducă iară şi o s-o cunoască şi…”, a declarat fiica pacientei.

Potrivit sursei citate, Spitalul din Horezu nu este la primele acuzații grave.

În 2019, o fetiță trimisă acasă cu tratament pentru o afecțiune ORL a făcut convulsii în farmacia din fața unității medicale.

Și tot în același an, familia unui bărbat care a murit după ce a făcut o clismă în spital a dat în judecată unitatea pentru malpraxis. Acuzațiile nu au putut fi probate însă în instanță, iar ancheta nu a găsit niciun vinovat.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri