-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

Fermierii din românia preferă să cumpere porumb mai ieftin din Ucraina. Care este diferența de preț

Publicat peFermierii din Moldova nu se mai tem de război după ce s-au luptat cu seceta și scumpirile. Aceștia călătoresc în Ucraina pentru a cumpăra cereale la prețuri mai mici. Ei au confirmat că: au cu ce să hrănească animalele şi fac economii importante, potrivit observatornews.ro.

Fermierii se află într-o luptă permanentă cu lipsa de furaje și cu scumpirile.

Prețurile pentru care merită riscul

În ciuda faptului că în Ucraina este război, kilogramul de porumb este vândut pentru 90 de bani, nu doi lei cât costă în România. O asociaţie de crescători de animale din Vaslui deja importă un prim transport din Ucraina.

,,Este foarte puţin, de proastă calitate şi foarte scump. În Ucraina l-am găsit la jumătate de preţ. Acum nu prea găsim şoferi. Le e cam frică să meargă. Noi am vorbit la nivel de Moldova în jur de 2.000 de tone. Altfel nu avem cu ce scoate oile. Mor până în primăvară dacă nu le aducem porumb.”, a declarat Ion Agafiței, președintele AJCOC Vaslui, conform aceleiași surse.

Direcţia judeţeană de agricultură consideră că este nevoie de solidaritate naţională și gestul fermierilor nu trebuie acceptat.

,,Probabil că este un preţ mai mic în Ucraina. Însă, cred că ar trebui să facă front comun cu producătorii din judeţul nostru şi să se susţină unii pe ceilalţi.”, Gigel Crudu, director DJA Vaslui.

Este probabil ca transporturile de cereale din Ucraina să crească începând de azi, datorită redeschiderii Vămii de la Vicovu de Sus.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri