15.9 C
București
luni, 20 martie 2023

Fermierii noştri se plâng de ajutorul pe care statul român îl acordă Ucrainei: asta i-ar duce la faliment!

Publicat pe


Fermierii români susţin că au o mare problemă: sprijinul acordat de stat agricultorilor ucraineni pe fondul războiului le-a provocat pierderi de 200 de milioane de euro.

Producătorii autohtoni avertizează că ar putea ajunge chiar la faliment.

Liberalizarea temporară a comerțului

Adoptarea de către Consiliu a regulamentului care permite liberalizarea temporară a comerțului, precum și alte concesii comerciale cu privire la anumite produse ucrainene, au generat, pe lângă efectele dorite, consecințe colaterale negative, care au afectat direct activitatea și stabilitatea financiară a fermierilor români, se arată într-o scrisoare a producătorilor.

Deci, fără acordarea unui ajutor financiar de minimum 100 euro/tona de produs pentru mărfurile agricole blocate în magaziile/silozurile fermierilor, în această perioadă, se poate discuta despre falimentul fermierilor români, în anul 2023.

Este o concurenţă neloială la adresa României, la adresa noastră, a fermierilor şi cooperativelor: din moment ce nu avem voie să cultivăm plante rezultate din tehnici de ameliorare moderne, cum putem să importăm produse agroalimentare GMO fără trasabilitatea necesară, conform regimului lor de reglementare?„, mai spus reprezentanţii fermierilor.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri