9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Fermierii polonezi au început greva de o lună împotriva produselor din Ucraina. Se cere demisia șefului UE pe Agricultură

Publicat peEuropa se confruntă în prezent cu proteste larg răspândite ale fermierilor. Fermierii polonezi au lansat vineri o grevă de o lună împotriva a ceea ce ei descriu ca fiind afluxul necontrolat de produse alimentare din Ucraina, precum și politicile agricole și climatice ale UE, punând presiune asupra noului cabinet al premierului Donald Tusk, anunță Bloomberg.

Fermierii polonezi au de gând să protesteze o lună

Protestatarii sabotează drumurile Poloniei, fermierii conduc încet tractoarele și pun blocaje rutiere. De asemenea, au restabilit blocaje la granița cu Ucraina.

„Așteptăm de la guvern o declarație pentru a impune un sistem de depozit sau interzicerea produselor alimentare suplimentare”, a declarat Tomasz Obszanski, șeful mișcării Solidarity Farmers, pentru Bloomberg.

Liderul opoziției poloneze Jaroslaw Kaczynski i-a cerut comisarului pentru agricultură al Uniunii Europene, Janusz Wojciechowski, să demisioneze după ce aliatul său de…Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri