-0.9 C
București
miercuri, 1 februarie 2023

Fetele dispărute din Brașov, găsite în județul Prahova. Bărbatul care le însoțea a fost dus la audieri

Publicat pe


Cele două fete din județul Brașov, date dispărute de mamă după ce nu au mai revenit acasă vineri seară, au fost găsite de polițiști pe raza județului Prahova. Minorele erau însoțite de bărbatul care le luase vineri seară sub pretextul că le duce la un grătar.

Filtre de poliție au fost instituite la nivelul județului Brașov

UPDATE 17.20 Cele două minore au fost depistate în județul Prahova. De asemenea, bărbatul în vârstă de 42 de ani, bănuit de săvârșirea faptei se află în custodia polițiștilor, a fost reținut, urmând a fi condus la audieri, în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Cercetările în cauză sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Cu privire la aspectele constatate, au fost informați reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, a informat Poliția.

***

La data de 12 noiembrie 2022, în jurul orei 10.25, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția a două minore, respectiv REPEDE GABRIELA-MIHAELA, în vârstă de 12 ani și GECSO ELENA-ANDREEA, în vârstă de 10 ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, la domiciliul minorelor, situat comuna Vama Buzăului, județul Brașov, s-ar fi prezentat un bărbat, pe nume Costi, cunoștință a concubinului mamei celor două minore, care i-ar fi cerut acordul mamei de a le lua pe cele două fete pentru a merge să facă un grătar la locuința sa, urmând să revină la domiciliu în jurul orei 21.00.

zapan constantin

Întrucât cele două minore nu au revenit la domiciliu, iar bărbatul în cauză nu mai răspunde la telefon, mama celor două minore a alertat polițiștii.

S-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celula de criză.

Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând verificări, în vederea depistării minorelor.

REPEDE GABRIELA-MIHAELA

REPEDE GABRIELA MIHAELA jpeg

Semnalmente: ochi căprui, păr șaten, de lungime medie.

La momentul dispariției, aceasta era îmbrăcată cu geacă de culoare maro deschis, pantaloni tip bluejeans, pantofi sport de culoare roz cu albastru și galben.

GECSO ELENA-ANDREEA

GECSO ELENA ANDREEA jpeg

Semnalmente: ochi verzi, păr șaten, de lungime medie.

La momentul dispariției, minora purta trening de culoare neagră, pantofi sport de culoare neagră cu dungi albe.

Persoanele care pot furniza informații, care să conducă la depistarea minorelor în cauză sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze  numărul unic de urgență 112.Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri