0.9 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Fiecare om din lume își are sosia? Ce arată studiul oamenilor de știință

Publicat peUn studiu care a analizat ADN-ul a 16 cupluri asemănătoare, fără a fi înrudite, arată că putem avea trăsături, obiceiuri și comportamente smilare. În condițiile în care nu suntem rude cu persoana respectivă, asta poate spune că fiecare om din lume își are sosia.

Dar această asemănare este mult mai mult decât un aspect fizic. În cadrul studiului, trei algoritmi diferiți de recunoaștere facială au contribuit la observarea trăsăturilor similare a 32 de perechi de persoane ce aveau aspect asemănător. Jumătate dintre aceștia au fost clasificați ca sosii de către toți cei trei algoritmi.

Fiecare om din lume își are sosia? Ce spun cercetătorii

Cercetătorii au efectuat apoi analize genetice și au găsit nouă perechi de asemănări suplimentare.

Dar când au completat chestionare personale, rezultatul a fost că aceste perechi ar putea împărtăși mai mult decât aspectul fizic.

Unele caracteristici ale stilului de viață, cum ar fi obiceiurile de fumat, greutatea și nivelul de educație, au fost, de asemenea, asemănătoare multe perechi. Desigur, dimensiunea eșantionului este mică, dar rezultatele, potrivit autorilor, sunt mai mult decât evidente.

„Aceste descoperiri nu oferă doar indicii despre setarea genetică asociată cu aspectul nostru facial și, probabil, alte trăsături ale corpului și personalității noastre. Dar evidențiază și cât de mult din ceea ce suntem și ceea ce ne definește este cu adevărat moștenit sau este dobândit în timpul vieții”, scriu autorii.

Se pare că o sosie înseamnă mai mult decât vedem cu ochiul liber.

Startul, proiectul unui fotograf

Din 1999, artistul canadian François Brunelle folosește  internetul pentru a identifica și ține evidența asemănărilor din întreaga lume. Acum, cercetătorii folosesc catalogul pentru a înțelege mai bine ce ne face umani, dar și ce îi deosebește pe indivizi.

Studiul actual se bazează pe 64 de fotografii ale sosiilor recrutate de pe francoisbrunelle.com. De asemenea, chestionare privind ADN-ul salivei și stilul de viață pentru fiecare participant.

Conform analizelor genetice, în cele din urmă s-a descoperit că sosiile împărtășesc structuri genetice similare, chiar dacă perechile nu erau înrudite, potrivit sciencealert.com.

Participanții individuali diferă, totuși, în ceea ce privește modul în care viața lor le-a influențat genomul. Cu toate acestea, se pare că fiecare om din lume își are sosia.

Microbiomul fiecărei persoane, de exemplu, este puternic influențat de factorii de mediu precum nutriția, exercițiile fizice și fumatul. Aceasta înseamnă că lumea vieții bacteriene din intestinele noastre diferă destul de mult de la individ la individ. Chiar și printre cei care au genetică similară.

Nu au strămoși comuni

Cercetările anterioare care sugerează că structura feței umane, în special a nasului, este sculptată de anumite părți ale ADN-ului. Asta nu înseamnă că cei care se aseamănă sunt gemeni de mult dispăruți sau spirite înrudite. Niciunul dintre participanții la studiul actual nu și-a moștenit genele de la aceiași strămoși recenți.

Asemănările genetice ar putea fi folosite cândva pentru a prezice modul în care un individ ar putea crește și îmbătrâni.

„Am oferit o perspectivă unică asupra caracteristicilor moleculare care pot influența construcția feței umane”, spune omul de știință biomedical Manel Esteller de la Institutul de Cercetare a Leucemiei Josep Carreras din Barcelona, ​​Spania.

Studiul a fost publicat în Cell Reports.

Sursa: www.ego.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri