14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Animația Elementar, cel mai urmărit film la debut de pe platforma de streaming Disney+

Publicat pe


Elemental, filmul semnat de Disney și Pixar, a început în forță pe Disney+, filmul atrăgând 26,4 milioane de vizionări în primele cinci zile pe streaming.

Conform Disney, Elemental a devenit cea mai vizionată premieră a anului pe platforma de streaming Disney+ și în topul 10 al premierelor de film din istoria streamer-ului.

Pentru a înțelege în context, Disney definește vizionarea ca timpul total de difuzare împărțit la durata de rulare. Filmul a devenit disponibil pe Disney+ pe 13 septembrie. Disney mai susține că Elemental a devenit cea mai vizionată premieră de film de la premiera lui Turning Red al Pixar din martie 2022, ca și cea mai vizionată premieră Disney+ în America Latină, surclasând Turning Red.

Prin comparație, Gardienii Galaxiei Volumul 3 a debutat cu vizionări de 1,625 miliarde de minute în primele zile pe Disney+, cee ace se traduce în aproximativ 10,8 milioane de vizionări, notează publicația Variety.

Succesul pe streaming este cu atât mai important cu cât debutul la cinema a fost unul modest: Elemental a fost etichetat inițial drept un eșec, cu abia 30 de milioane de dolari încasări la debut în cinematografe. Însă, filmul și-a revenit pe parcurs, însumând 484 de milioane de dolari până la ora actuală, scrie Variety.

Președintele Pixar, Jim Morris, a declarant pentru Variety că „rezultatul inițial al filmului a fost cu siguranță dezamăgitor”, dar că performanța actuală îl va face „un film profitabil pentru Disney”.

Elemental este plasat în Element City (Orașul Elementelor), acolo unde elemente primordiale locuiesc împreună. Conform sinopsisului oficial, povestea urmărește iubirea dintre „isteața și temperamentala Ember (Leah Lewis) care se împrietenește cu siroposul Wade (Mamoudou Athie), ceea ce îi va pune la încercare nu numai credința în lumea din jur, dar și persoana care își dorește să fie…”

Distribuția de voce îi cuprinde pe Ronnie del Carmen, Shila Ommi, Wendi McLendon-Covey, Catherine O’Hara, Mason Wertheimer, și Joe Pera. John Hoberg & Kat Likkel și Brenda Hsueh au scris scenariul după o poveste de Peter Sohn, Hoberg & Likkel, și Hsueh. Sohn a semnat și regia. Denise Ream a semnat producția, cu Pete Docter producător executiv.Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri