2.3 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Cât a durat, în realitate, construirea Stelei Morții

Publicat pe


Puține arme de distrugere în masă, de ficțiune, au fost atât de celebre în cultura populară precum Steaua Morții. Prezența ei amenințătoare plus puterea ei distructivă imensă – e capabilă să distrugă planete întregi, așa cum putem vedea în primul film Războiul Stelelor – arată cât de periculos și fără milă poate fi Imperiul Galactic, și de aceea, de ce anume Alianța Rebelilor se luptă să îl înlăture de la putere.

Există un motiv, în esență, pentru care întreaga acțiune din Rogue One, în fond, se învârte în jurul furtului planurilor Stelei Morții, ceea ce face posibil ca în celebra Bătălie de la Yavin Luke Skywalker (Mark Hamill) să o distrugă cu câteva torpile bine țintite într-o gură de ventilație.

Prin simpla ei construcție, o stație spațială de dimensiunea Lunii și elementul cheie a unei serii SF celebre, Steaua Morții a fost tot timpul în centrul unei dezbateri fără sfârșit. În special, cât a luat să fie construită? Răspunsul: în jur de 20 de ani, scrie looper.com.

Aceasta este explicația legată de construcția a ceva așa de masiv și de complicat, chiar și pentru Imperiul Galactic. Nu e puțin lucru.

Așa cum explică un articol publicat de Inverse, acest lucru este susținut de evenimentele din prequel-uri. Pe scurt, contele Dooku (Christopher Lee) este cel care deține planurile holografice ale Stelei Morții în Atacul Clonelor, iar până la finalul Răzbunării Sith, peste câțiva ani, scheletul navei se află în construcție. 19 ani mai târziu, în Rogue One, Jyn Erso (Felicity Jones) și banda ei de rebeli fură planurile unei Stele a Morții construită.

Articolul subliniază o dispută între fani, dacă cifrele se leagă. Se pare că da. Este o anticipare dacă considerăm scenele din genericul de la finalul Sezonului 1 din serialul Andor. Atunci aflăm că fragmentele pe care Cassian (Diego Luna) și ceilalți prizonieri le construiau pe Narkina 5 erau destinate Stelei Morții. Din nou, știind că Andor se desfășoară cu cinci ani înainte de Rogue One, cifrele se leagă.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri