-0.6 C
București
marți, 31 ianuarie 2023

Gillian Anderson, dezvăluiri despre serialul The Crown: „Există multe lucruri care nu s-au spus. Am ales să fim amabili”

Publicat pe

Articol publicat 15 decembrie 2022

Gillian Anderson, actrița care a interpretat-o pe premierul Margaret Thatcher în serialul The Crown, a făcut noi dezvăluiri despre producția care portretizează familia regală britanică, după ce serialul a primit o mulțime de critici din partea experților, dar și a fanilor. 

Anderson, în vârstă de 54 de ani, a apărut în sezonul patru al dramei de succes, mărturisind acum că scenariul putea să cuprinsă mai multe detalii „dăunătoare” pentru familia regală, însă producătorii au decis să fie amabili și „umani” pentru a nu ataca membrii familiei. 

„Există multe lucruri care nu s-au spus. Am ales să fim amabili. Este totuși o dramă. Sunt o mulțime de cercetători implicați și o mulțime de oameni care verifică din plin informațiile. Sunt multe detalii dăunătoare care nu s-au spus, iar asta denotă doar multă bunătate”, a declarat Gillian Anderson. 

Citește și: Jonny Lee Miller a împlinit 50 de ani și și-a uimit fanii cu o poză din adolescență. Fostul soț al Angelinei Jolie a făcut deja super impresie în noul sezon „The Crown”

Mai mult, actrița a susținut în cadrul unui interviu pentru Total Film, că familia regală ar trebui să fie recunoscătoare pentru publicitatea adusă cu acest serial. „Întreaga familie este acum mult mai apreciată, celebrată și înțeleasă la nivel internațional, într-un mod în care nu ar fi fost dacă nu ar fi existat serialul”, a spus aceasta. 

Declarațiile actriței vin după ce serialul „The Crown” s-a confruntat cu o mulțime de reacții în ultimele săptămâni, mai ales că ultimul sezon a apărut la puțin timp după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Primele două sezoane au acoperit evenimentele din cele trei decenii dinaintea anilor 1990, iar următoarele sezoane s-au axat pe evenimentele care avut loc între 1993 și 2003. 

După apariția noilor episoade, în mediul online au apărut o mulțime de acuzații de insensibilitate pe fondul informațiilor că serialul va recrea urmărirea cu mașină din Paris care a dus la moartea prințesei Diana și scene cu tinerii prinți, William și Harry, urmând sicriul mamei lor. 

Citește și: Asemănarea este uriașă. Elizabeth Debicki, fotografiată în costum de baie, în rolul prințesei Diana, pe platourile de filmare de la „The Crown”

Judi Dench, care este foarte apropiată de Regele Charles și de Camilla, a interpretat rolul Elisabetei I și al Reginei Victoria. Actrița în vârstă de 87 de ani a declarat pentru The Times că serialul riscă să strice monarhia, acuzând producătorii de „senzaționalism crud” și susținând că serialul este „brutal și vătămător”. 

De asemenea, fostul premier Sir John Major a criticat scena în care apare o conversație între el și prințul Charles, care spune că își dorește ca Regina să abdice, acesta considerând imaginile „prostii răuvoitoare”. Totodată, după apariția sezonului patru, producătorii serialului au fost criticați că nu au precizat suficient de mult faptul că drama este o ficțiune. Astfel că, platforma de streaming a fost forțată să precizeze în trailerul sezonului cinci că serialul este o „dramatizare fictivă inspirată din evenimente reale”. 

„The Crown” a avut un real succes încă de la lansarea primului sezon, în 2016. Sursa: www.filmnow.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri