1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

James Cameron, declarație controversată despre personajele din filmele Marvel și DC. Ce le reproșează regizorul „Avatar”

Publicat pe

Articol publicat 26 octombrie 2022

La trei ani după ce Martin Scorsese declara că filmele Marvel „nu înseamnă cinema”, un alt regizor celebru vine cu un reproș. James Cameron are o problemă cu imaturitatea personajelor Marvel și DC: toți acei supereroi, indiferent de vârstă, „se poartă ca și cum ar fi la liceu”.

Cineastul în vârstă de 68 de ani și-a început turneul de promovare dedicat mult așteptatului sequel „Avatar: The Way of Water”, care va ajunge în cinematografe pe 16 decembrie, iar într-o discuție cu The New York Times, întrebat despre filmele Marvel și DC, și-a spus propria părere. 

„Când mă uit la aceste filme mari, spectaculoase – mă uit la voi, Marvel și DC – nu contează ce vârstă au personajele, că toți acei supereroi se comportă ca și cum ar fi la liceu”, a început Cameron. „Au relații, dar de fapt nu au”, a adăugat el. „Dar lucrurile care ne formează cu adevărat și care ne dau putere, dragoste, un scop? Personajele acelea nu le experimentează și cred că nu acesta este modul în care să faci filme”, a declarat James.

James Cameron. Getty Images

Prin comparație, personajele principale din Avatar 2 – Jake Sully (Sam Worthington) și Neytiri ( Zoe Saldana) – s-au maturizat, reluând povestea după 15 ani de la blockbuster-ul original.

„Zoe și Sam sunt acum părinți, 15 ani mai târziu”. „Eu, ca părinte a cinci copii, mă întreb: „Ce se întâmplă când acele personaje se maturizează și își dau seama că au o responsabilitate și în afara propriei lor supraviețuiri?”, a comentat cineastul.

Vezi și: Tom Holland îl contrazice pe Scorsese care a desființat producțiile Marvel. Reacția inedită a starului din Spider-Man

James Cameron, despre filmările la Avatar 2: Am adus pe cei mai buni specialiști din lume pentru a-i învăța pe actori cum să reziste cât mai mult sub apă

Un alt subiect abordat în interviu a fost felul în care a ales Cameron să filmeze.

Multe scene din „Avatar: The Way of Water” sunt filmate sub apă, în rezervoare masive, spre deosebire de abordarea CGI a celor de la DC pentru „Aquaman” ori a celor de la Disney pentru „The Little Mermaid”.

Avatar 2 (2022) - filmstill
James Cameron, Sam Worthington, la filmările Avatar 2 (2022). Profimedia

Întrebat de ce atâta efort – care a inclus antrenamentele actorilor săi cu scafandri celebri pentru a-și ține respirația sub apă cât mai mult -, regizorul a spus: „Oh, nu știu, poate pentru că arată bine? Pe bune! Vrei să arăți că oamenii sunt sub apă, filmează-i sub apă”. „Nu este un salt gigant – dacă ai juca într-un western, ai învăța cum să stai pe un cal”. „Știam că Sam e surfer, dar Sigourney, Zoe și ceilalți nu aveau această orientare în mod special către ocean. Așa că am fost foarte precis cu privire la ceea ce ar fi necesar pentru acest film și i-am adus pe cei mai buni specialiști din lume pentru a discuta cu ei despre cum să respire sub apă”.

Martin Scorsese, despre cum a obținut de fapt Margot Robbie rolul din „The Wolf of Wall Street”Sursa: www.filmnow.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri