23.5 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Jenna Ortega a filmat o dublă întreagă din filmul Wednesday fără să clipească

Publicat pe


Wednesday este șansa lui Jenna Ortega de a aduce la viață personajul fiicei familiei Addams pentru o întreagă nouă generație. De fapt, dedicația ei pentru rol a făcut-o pe actriță să ajungă să filmeze duble întregi fără a clipi, dând personajului o privire sinistră, scrie Looper.

Jenna Ortega va juca rolul titular din noul serial Wednesday, cu premiera pe platforma Netflix în data de 23 noiembrie, în timp ce Luis Guzman și Catherine Zeta-Jones vor juca rolul părinților ei, Gomez și Morticia, pe când Isaac Ordonez apare în rolul fratelui mai mic, Pugsley Addams.

Umorul negru al Jennei Ortega o ajută să se potrivească într-un rol care pune mai mult accent pe disperare și pe melancolie în locul comediei și al prieteniei, observă publicația Looper. Prezența Christinei Ricci – creatoarea rolului sumbru al lui Wednesday – în serial subliniază și mai mult prezența neguroasă și dispoziția întunecată a personajului. Însuși Tim Burton a încurajat-o pe Ortega să evite să clipească în timp ce joacă rolul lui Wednesday.

Într-un interviu cu Teen Vogue pentru promovarea serialului, Ortega a vorbit pe scurt despre dedicația în a-și aduce personajul la viață. Actrița a recunoscut „la un moment dat, în timpul primelor săptămâni de filmare, am tras o dublă în care nu am clipit deloc. Iar Tim Burton mi-a spus ‘Nu vreau să mai clipești…’ Apoi a subliniat că gestul contribuie la aura stranie a lui Wednesday: `Nu e vorba doar de tabieturi ciudate. Încercăm să introducem și acest gen de lucruri`”, a adăugat.

Aceasta a fost parte dintr-un antrenament intensiv dus de Ortega pentru a se pregăti pentru provocarea unui rol atât de îndrăgit. O mare parte din pregătiri au fost dedicate manierei de a merge, plus învățării cântatului la violoncel și a scrimei. Evitarea clipitului a fost intenționată.

În august, producătorul descria asta: „Este ca o actriță de film mut în sensul că știe să transmită lucruri fără cuvinte – și să vadă viața interioară și subtilitățile, ceea ce a fost foarte interesant…”

Actrița s-a ghidat după „privirea lui Kubrick”, mai scrie Looper. Regizorul Stanley Kubrick este autorul unora dintre cele mai memorabile imagini de film din toate timpurile, cunoscute drept „privirea Kubrick”, în care actorii se uită amenințător către camera de filmat. Așa privea Malcolm McDowell în 1971 în Portocala Mecanică, făcând ca gestul să devină celebru. Și Jack Nicholson privea așa în horror-ul The Shining. Privirea a pătruns până în ochii și în sufletul publicului, iar Ortega s-a inspirat din ea.

Actrița declara pentru Teen Vogue: „Lucrul legat de clipit este că nu îmi dădeam seama dacă clipeam. Pur și simplu se întâmpla de fiecare dată când începeam o dublă. Îmi lăsam toți mușchii să cadă ca la Kubrick. Era intimidant.”  Și a mai spus cum privirea ei l-a impresionat pe Burton.Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri