0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Oscar 2024: luptă acerbă pentru categoriile de interpretare

Publicat pe


Unul din sporturile favorite de la Hollywood, după anunţarea nominalizărilor la premii importante e să se comenteze cine a fost „snubbed”, adică ignorat sau trecut cu vederea. Aceste comentarii sunt evident sterile (dacă într-un an ai zece interpretări foarte bune şi doar cinci posibilităţi pentru o nominalizare, este clar că cinci actori vor fi „snubbed”), dar s-ar putea ca ediţia de la anul a Oscarurilor să provoace şi mai multe: sunt multe, foarte multe nume de avut în considerare. Îţi prezentăm mai jos doar patru dintre ele.

Sandra Hüller
Începem cu actriţa din Toni Erdmann pentru că ea are şanse să aducă o premieră în istoria Oscarurilor: să fie prima actriţă care primeşte două nominalizări, ambele pentru roluri în filme nonamericane. Hüller joacă rolul principal în Anatomy of a Fall, câştigătorul Palme d’Or-ului la ediţia din acest an a festivalului de la Cannes, şi este avută în vedere şi pentru o nominalizare la Cea mai bună actriţă în rol secundar pentru The Zone of Interest (foto). Aici, actriţa o interpretează pe soţia comandantului nazist al lagărului de la Auschwitz, Hedwig Höss, care face tot ce-i stă în puteri să creeze o viaţă perfectă pentru ea şi familia ei în imediata proximitate a ororilor din lagăr.

Colman Domingo
Variety scrie despre filmul Netflix Rustin că oferă un actor care pur şi simplu dispare în rol, atât de dedicat este interpretării personajului său. Interesant este faptul că Rustin, film biografic despre viaţa activistului de culoare Bayard Rustin, este produs de soţii Barack şi Michelle Obama, două voci extrem de populare şi cu siguranţă eficiente într-o campanie de promovare. Bayard Rustin a avut un rol hotărâtor în organizarea protestului rămas în istorie drept Marele marş spre Washington, în timpul căruia Martin Luther King Jr. a ţinut discursul „I Have a Dream”. Acest marş ce a reunit 250.000 de oameni a influenţat adoptarea Legii drepturilor civile din 1964, care scotea în ilegalitate orice formă de discriminare pe bază de rasă şi sex.

Jeffrey Wright
Cu un subiect extrem de actual, despre compromisurile pe care eşti dispus să le faci pentru a-ţi vinde arta („artă, nu conţinut” a fost mantra celei mai recente ediţii a festivalului de la Veneţia), American Fiction a fost etichetat de Variety drept „unul dintre cele mai entuziasmante debuturi de la American Beauty al lui Sam Mendes încoace”. În centrul atenţiei este Monk (Wright), un romancier de culoare excedat de modul în care elita culturală forţează scriitorii afroamericani să exploreze aceleaşi teme obosite. În semn de frondă, Monk scrie o carte care şochează, arătând cu degetul ipocrizia establishment-ului literar.

Annette Bening
Una dintre cele mai respectate de la Hollywood, Bening a fost de patru ori nominalizată la Oscar, dar a piedut de fiecare dată. Lucrurile s-ar putea schimba datorită lui Nyad, film Netflix în…Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri