11.8 C
București
duminică, 26 martie 2023

Renunță la Indiana Jones pentru o călătorie în ținutul mlaștinilor? James Mangold, în …

Publicat pe


James Mangold este în discuții cu James Gunn și Peter Safran (din partea DC), pentru a semna regia filmului Swamp Thing, , un horror supranatural, scrie hollywoodreporter.com. James Mangold s-ar putea, așadar, să renunțe la lumea lui Indiana Jones pentru o călătorie în ținutul mlaștinilor.

Gunn și Safran și-au dezvăluit, marți, planurile lor de viitor. Swamp Thing este cel mai recent dintre cele 10 proiecte discutate și cu siguranță cel mai sumbru. La momentul respectiv, sursele nu au menționat numele lui Mangold, discuțiile cu acesta fiind încă într-un stadiu incipient. Totuși, marți noapte regizorul a publicat pe Twitter o imagine simplă (foto) a monstrului din mlaștină, așa cum a desenat-o Bernie Wrightson. Gunn a retransmis postarea, sugerând că discuțiile merg în direcția dorită. Mangold se descrie drept un mare fan al personajului și al povestirilor. Așa cum anunță sursele THR, el i-a abordat pe Gunn și pe Safran cu ideile sale. Swamp Thing ar fi la câțiva ani distanța, totuși, iar următorul proiect al regizorului după Dial of Destiny ar fi o biografie a lui Bob Dylan pentru Paramount.

Swamp Thing a fost creat inițial de către scenaristul Len Wein și de către autorul horror Wrightson, apărând pentru prima dată într-o poveste de sine stătătoare în House of Secret Nr. 92 din 1971. Personajul s-a dovedit suficient de popular încât să primească propria carte la scurt timp după, deși aceasta a avut viață scurtă.

Mai târziu, în anii 1980, personajul își atingea apogeul odată cu banda desenată semnată de Alan Moore și desenată de către John Totleben și Stephen R. Bissette. Apărea pe fundalul unor titluri de benzi desenată în continuă dezvoltare, dintre care se numărau The Watchmen, al lui Moore, The Dark Knight Returns, a lui Miller, Maus, a lui Art Spiegelman și alte lucrări care au adus o energie nouă în benzile desenate.

În timpul acestui succes, Swamp Thing a evoluat de la o simplă bandă desenată horror într- una cu conotații mitologice, precum Parlamentul Copacilor, una care aborda teme complexe: viața, moartea, scrie THR. Aceasta a prezentat și pe un alt erou supranatural, pe John Constantine, și – odată cu subiectul matur – a început să se adreseze mai mult publicului adult.

De atunci încoace, Swamp Things a trecut prin mai multe benzi desenate, iar personajul a fost propulsat în Universul DC, acolo unde a devenit parte dintre personajele supranaturale marca Justice League.

Personajul apărea prima oară pe marele ecran în 1982, într- un lungmetraj cu regia semnată de către maeastrul horror Wes Craven și, mai recent, într-un serial scurt semnat de către Gary Dauberman și Mark Verheiden și distribuit în streaming pe platforma acum defunctă DC Universe.

La prezentarea de marți, Gunn și Safran au descris noul film drept „o cercetare a originilor întunecate a Celui din mlaștină”. Și chiar dacĂ au descris filmul drept „unul sinistru”, personajul va mai interacționa cu alți DC.

Mangold a mai semnat, în cooperare, scenariul de la Dial of Destiny, primul film Indiana Jones care nu a fost semnat de Steven Spielberg și care va avea premiera pe 30 iunie. Înainte de asta, a regizat drama de Oscar Ford v. Ferrari și a scris și regizat filmul X-Men Logan, ce a avut succes la critică.Sursa: www.cinemagia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri