16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Se lucrează la un serial Gattaca. Este în faza de dezvoltare la Showtime

Publicat pe


O adaptare a Gattaca într-un serial TV este în faza de dezvoltare la Showtime, anunță Variety. Detaliile acțiunii sunt încă necunoscute, însă sursele publicației declară că Alex Gansa urmează să fie showrunner și producător executiv, în timp ce partenerul său, Howard Gordon, este producător executiv.

Cei doi au creat serialul împreună cu Craig Borten, care este și producător executiv. Sony Pictures va semna producția, în timp ce Gansa și Gordon au o înțelegere cu un studio independent. Sursele Variety spun că etapa de acorduri nu s-a încheiat încă. Showtime și Sony încă nu au comentat.

Nu este prima tentativă de adaptare a Gattaca. În 2009, s-a anunțat că Sony Pictures Television dezvolta propria variantă a filmului, deși proiectul nu a primit undă verde atunci. Gansa și Gordon sunt autorii succesului marca Showtime Homeland, care a rulat timp de opt sezoane și aproape 100 episoade pe cablu. De curând, ei au semnat antologia Fox Accused, împreună cu David Shore, și au lucrat la seriale precum 24 și Dosarele X. Borten a mai semnat scenariul pentru Dallas Buyers Club, pentru care a primit o nominalizare la Oscar alături de Melisa Wallack. Celelalte filme din palmaresul lui includ The 33 și Sergio.

Originalul a avut premiera în 1997 și a fost scris și regizat de Andrew Niccol, care astfel debuta. Filmul era plasat într-un viitor apropiat în care se utilizează eugenia (îmbunătățirea moștenirii genetice) pentru a filtra no-născuții contra defectelor genetice, ceea ce dă naștere la o clasă defavorizată de „ne-valizi”. Vincent (Hawke), un asemenea personaj, fură identitatea unui om cu o ereditate adecvată (Law) pentru a-și îndeplini visul de a călători în spațiu.

Filmul nu a fost un succes la premieră, încasând abia 12,5 milioane de dolari la un buget de 36 milioane, dar a primit totuși o nominalizare la Oscar pentru regie și la Globurile de Aur pentru coloana sonoră, devenind un film clasic. În film jucau Ethan Hawke și Uma Thurman, alături de Jude Law, Alan Arkin, Loren Dean, Ernest Borgnine, Gore Vidal, Xander Berkeley. Era produs de Columbia Pictures și de Jersey Films al lui Danny DeVito.Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri