14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Trailerul la Jocurile Foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare, explicat. …

Publicat pe


Studiourile Lionsgate au dat publicităţii cel de-al doilea trailer pentru Jocurile foamei: Balada șerpilor și a păsărilor cântătoare. Inspirat de romanul semnat de Suzanne Collins, în film un Coriolanus Snow tânăr (Tom Blyth) se luptă să menţină vie moştenirea familiei sale. Una dintre sarcinile pe care le primeşte este să vegheze asupra Tributului Districtului 12, care este şi favorita Panem-ului, Lucy Gray Baird (Rachel Zegler). Coriolanus lucrează cu Lucy pentru a o ajuta să rămână în viaţă în Jocurile Foamei, şi aici el începe să oscileze între bine şi rău.

Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare este plasată, în timp, cu 64 de ani înainte de trilogia Jocurilor  Foamei şi explorează povestea unuia dintre cei mai controversaţi cetăţeni din Panem – Coriolanus Snow (Tom Blyth). La numai 18 ani, Coriolanus nu a devenit încă tiranul din cărţile Jocurile Foamei. El este ultima şansă a familiei Snow de a-şi salva familia scăpătată în Capitoliu de după Război. Iată cum, la cea de-a 10-a ediţie a Jocurilor Foamei, Coriolanus are ocazia să fie mentorul unei tinere fete tribut a Districtului 12, Lucy Gray Baird (Rachel Zegler). În timp ce se pregătesc pentru Jocurile Foamei, nu doar tânărul Coriolanus, dar şi restul naţiunii Panem sunt cuceriţi de către Lucy Gray, şi cei doi încearcă să întoarcă mersul lucrurilor în favoarea lor.

Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare este o adaptare după prequel-ul lui Suzanne Collins, autoarea din spatele bestseller-elor din seria „Jocurile foamei”. Cartea a fost publicată inițial în mai 2020, dar a primit undă verde ca adaptare cinematografică cu o lună înainte de premieră. Scenariul a fost semnat de către Michael Leslie după un draft de Michael Arndt, cu Francis Lawrence revenind ca regizor şi producător.

O comparaţie între Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) şi Lucy Gray (Zegler)

Odată cu revenirea în forţă a Jocurilor Foamei, putem fi tentaţi să facem o comparaţie între Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) şi Lucy Gray (Zegler). Totuşi, ca sursă de inspiraţie, Balada şerpilor şi a păsărilor cântătoare aduce o perspectivă proaspătă pe marele ecran, inclusiv aceea a unei protagoniste care este exact opusul lui Katniss. Într-un interviu cu publicaţia Empire, Francis Lawrence a subliniat acest lucru. Katniss lupta să supravieţuiască. În schimb, Lucy Gray are o abordare mult mai nuanțată, şi are siguranţă de sine: „Ştie cum să ia minţile mulţimii şi cum să manipuleze oamenii…”

Vorbind pentru Vanity Fair, regizorul declara despre Lucy: „Fără să judec personajul, Lucy Gray este opusul lui Katniss. Este actriţă, musician, artist…. Snow nu a mai întâlnit o asemenea fată până acum”.

Viola Davis joacă rolul creierului Jocurilor Foamei, Dr. Gaul, care crede că oamenii sunt maşini de ucis prin însăşi natura lor. „Domnule Snow,…Sursa: www.cinemagia.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri