10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Finanțele au împrumutat, vineri, încă 30 de milioane de lei, după ce joi au atras 485 de milioane printr-o emisiune de obligațiuni

Publicat pe


Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 30 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 485 milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, la un randament mediu de 6,49% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR), scrie Agerpres.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 30 de milioane de lei, ofertele transmise de bănci însumând 55 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna martie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,2 miliarde de lei, din care 800 de milioane de lei prin două emisiuni de certificate de trezorerie cu discont şi 3,4 miliarde de lei prin nouă emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 510 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 4,71 miliarde de lei, este cu 520 milioane lei sub cea de 5,23 miliarde de lei programată în luna februarie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri