0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Fiul președintelui columbian recunoaște că tatăl său a finanțat campania de alegeri din surse ilicite

Publicat pe


Nicolás Petro a spus că a primit bani de la persoane legate de traficul de droguri și bande criminale și că unele dintre aceste fonduri au fost direcționate către campania electorală a lui Gustavo Petro.

Gustavo Petro. Foto: Shutterstock

Fiul cel mare al președintelui columbian Gustavo Petro, care a fost reținut într-un dosar de spălare de bani, a recunoscut că a trimis fonduri primite din surse care nu îndeplineau cerințele legale către campania electorală a tatălui său, a anunțat joi procurorul Mario Burgos.

Domnul Nicolás Fernando Petro a oferit informații importante pe care Procuratura Generală nu le-a avut până în prezent. În special, ne atrage atenția asupra finanțării campaniei prezidențiale trecute a actualului șef al statului Gustavo Petro Urrego și a banilor care au fost folosiți în această campanie”, a spus Burgos la întâlnire, care a fost difuzată pe canalul de YouTube al revistei Semana.

Potrivit acestuia, Nicolas Petro a recunoscut că a primit bani de la persoane asociate cu traficul de droguri și cu activitățile grupurilor criminale. Din mărturia sa rezultă că cel puțin o parte din fonduri au fost direcționate către campania electorală a tatălui său. Parchetul bănuiește că echipa lui Petro nu a raportat aceste chitanțe comisiei electorale.

Reacția lui Gustavo Petro

Petro a spus că nu cunoaște neregulile din finanțarea campaniei sale, despre care a mărturisit fiul său cel mare, Nicolas.

Cineva a scris astăzi că fiul meu a spus că știam că banii ilegali au fost trimiși în campania mea. Dacă ar fi așa, eu, în calitate de președinte, ar trebui să demisionez astăzi„, a spus șeful statului la un eveniment legat de reforma agrară. Emisiunea a fost realizată pe pagina administrației prezidențiale din rețeaua de socializare X („X”, fost Twitter).

Fiul meu nu a spus asta dintr-un motiv simplu – nu i-am spus niciodată niciunui dintre copiii mei să comită infracțiuni. Acest lucru nu s-a întâmplat„, a adăugat Petro. În opinia sa, oponenții săi politici încearcă să folosească „rănile familiei” pentru a „conduce la prăbușirea primului guvern popular din Columbia”.

Gustavo Petro a fost reținut la sfârșitul lunii iulie sub acuzația de spălare de bani și îmbogățire ilicit. În plus, fosta sa soție Daisuris Vasquez a fost luată în arest, suspectată de spălare de bani și acces ilegal la date personale. Marți, procuratura generală a declarat că suspecții au fost de acord să coopereze cu ancheta.

Ancheta asupra fiului președintelui a început după interviul lui Vasquez pentru revista Semana, în care aceasta spunea că fostul ei soț ar fi primit bani de la traficanții de droguri pentru campania electorală a tatălui său. Fiul șefului statului, potrivit parchetului, a păstrat fondurile pentru el. După publicarea interviului, președintele a cerut…Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri