20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Florin Cîţu, după o întâlnire cu un înalt oficial din Departamentul de Comerţ al SUA: „Sunt necesare sancţiuni mai dure împotriva Rusiei” / Ce au discutat cei doi oficiali

Publicat peFlorin Cîțu, președintele Senatului și liderul PNL, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite, a avut o întrevedre cu Marisa Lago, înalt oficial din cadrul Departamentului de Comerț pentru comerțul internațional. Ei au discutat despre sancțiunile impuse Rusiei, despre banii alocați de România pentru Apărare, despre aderarea României la OECD și schimburile comerciale România – SUA.

Cîțu, discuție în SUA cu un înalt oficial al Departamentului de Comerț

„Am fost de acord că sunt necesare sancțiuni economice mai dure împotriva Rusiei. Trebuie oprită finanțarea Rusiei în toate domeniile. Am transmis angajamentul României pentru creșterea la 2,5% din PIB a cheltuielilor de apărare și intensificarea cooperării cu SUA pentru dezvoltarea capabilităților forțelor armate române.
SUA susțin aderarea României la OECD, în clubul națiunilor dezvoltate. Oficialul american ne-a reiterat susținerea pentru proiectele SMR (reactoare modulare mici) și pentru inițiativa celor 3 mări. Un alt subiect a fost interesul investitorilor americani pentru România. Urmează o perioadă bună pentru toți românii, prin investițiile care vor veni în 🇷🇴”, a transmis Florin Cîțu, pe Facebook.

Președintele PNL a mai susținut că a vorbit cu oficialul american și despre schimburile comerciale dintre România și SUA și despre aplicarea politicilor echitabile de comerț pentru antreprenorii și companiile românești.

Florin Cîțu, întâlnire cu români din SUA

Cu o zi înainte, președintele Senatului s-a întâlnit cu membri ai comunității românești din DC, Maryland și Virginia.

„Sunt oameni care, deși sunt la distanță de câteva mii de km de țară, au rămas conectați și contribuie la dezvoltarea și modernizarea României. Este important să dezvoltăm o relație puternică cu diaspora pentru transferul de know-how, prin experiența și prin bunele practici dobândite în afară”, a susținut Cîțu.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri