21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Florin Piersic a împlinit 87 de ani. Mesajul pe care i l-a trasmis Dan Negru: „Nu ne-am măsurat «călătoria» în stații”

Publicat pe


Florin Piersic este unul dintre cei mai apreciați actori din România, iar astăzi împlinește vârsta de 87 de ani. Dan Negru îl apreciază enorm pe marele actor și nu a putut trece cu vederea această zi. Prezentatorul de la Kanal D a dezvăluit care a fost sfatul pe care l-a primit din partea lui Florin Piersic, atunci când a ales să își dea demisia de la Antena 1.

„Nu știu câți ani împlinește azi prietenul meu Florin, pentru că nu ne-am măsurat «călătoria» în stații.
Avem multe povești împreună, dar azi, de ziua lui, mi-am amintit de un sfat pe care mi l-a dat nu demult. Când m-am transferat de la o televiziune la alta, Florin a fost unul din primii căruia i-am povestit despre intenția mea. Cred că vreo jumătate de oră i-am vorbit doar eu povestindu-i despre ofertă, despre formate, despre colegii noi și vechi.
M-a ascultat și apoi mi-a spus doar atât :
«Puștiule, urmează-ți sufletul, doar el știe drumul…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Comuniunea om, natură, business de la Romsilva. Cine sunt și cât câștigă oamenii care decid soarta pădurilor și a vânatului din România

Recomandări

Comuniunea om, natură, business de la Romsilva. Cine sunt și cât câștigă oamenii care decid soarta pădurilor și a vânatului din România

Cum își petrece Florin Piersic ziua de naștere

În acest an, marele actor va fi pe scena teatrului, în Cluj-Napoca, unde își va sărbători ziua de naștere în fața publicului. Florin Piersic joacă în spectacolul „Străini în noapte”, în această seară. În ultimii 12 ani, actorul și-a petrecut ziua de naștere pe scenă, singura excepție fiind atunci când a fost plecat în Canada.

Medeea Marinescu va fi alături de Florin Piersic pe scena teatrului din Cluj-Napoca.

„Străini în noapte e mai mult decât un titlu adăugat în CV. E o întâlnire, în primul rând, cu un mare actor, care a însemnat enorm pentru mine. Și este un spectacol care a depășit deja granițele unui spectacol obișnuit.

Este un spectacol eveniment. Florin e o pasăre rară în lumea asta, e legătura noastră cu tot ce înseamnă victoria teatrului românesc.

Și am avut ocazia, în anii aceștia în care am umblat enorm cu mașina, cu avionul, să aud poveștile lui Florin și întâlnirile lui cu cei mai mari oameni de teatru. Asta e o școală fantastică”, a declarat Medeea Marinescu pentru VIVA!.

Mesajul Ministerului Culturii pentru Florin Piersic

„La mulţi ani, Florin Piersic!

Îndrăgitul actor Florin Piersic, simbol și reper pentru cinematografia românească, este astăzi, la ceas aniversar, în gândurile noastre și ale tuturor celor care îl prețuiesc și îi sunt alături. Iubit si admirat de generația sa, a reușit să devină un exemplu și pentru cei mai tineri, având abilitatea de a se adapta și reinventa neîncetat, de-a lungul anilor. De la Harap Alb, la Mărgelatu sau Anghel Șaptecai, uriașul artist este, totodată, o figură familiară și plăcută celor mai mici dintre spectatori.

Europarlamentar din Olanda, țara care a scăpat de câinii fără stăpân: „România îi ucide de zeci de ani, fără niciun rezultat. Asta spune totul”

Actor de film, radio și televiziune, a creat roluri inconfundabile, reușind cu măiestrie să se facă remarcat și apreciat atât în dramă, comedie, tragedie sau filme cu caracter istoric.

«Cariera uluitoare a sărbătoritului zilei mă îndeamnă să afirm că Florin Piersic nu este doar actorul carismatic, iubit de public, ci, prin complexitatea personalității sale, o reală instituție.

Pentru tot ceea ce sunteți și ați făcut pentru cultura română, vă urez sănătate, liniște și gânduri bune, Maestre!»”, a transmis Ministrul Culturii, Lucian N. Romascanu.Urmărește-ne pe Google News
Urmărește cel mai nou VIDEOSursa: www.libertatea.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri